Велинград - online - Цветан Котев пое щафетата от Димитър Мечев 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Цветан Котев пое щафетата от Димитър Мечев
Публикувано 2007-04-26 08:30:17 от Темпо

На 19 април в ОНЧ “Отец Паисий” се проведе редовното отчетно-изборно събрание на читалището за периода от 12.02.2002 г. до 28.03.2007 г. В залата присъстваха 123 членове на читалището с членски карти, което подсказа сериозната подготовка от страна на кандидатите за постове в настоятелството.
От името на председателя на читалището Димитър Мечев отчетния доклад прочете Цветан Котев. В стегнатия, но изчерпателен доклад бе отделено място за всяка дейност: Библиотеката с регистрираните 51 375 книги и 2802 читатели изгражда своя електронен каталог. Театърът с честването на 100-годишнина, наградите и гостуванията на сцената на Народния театър “Иван Вазов”, в Сърбия и Турция. Литературният клуб “Н.Й.Вапцаров” с издадените 12 книги на членовете на клуба през отчетния период и признанията от СБП. Хорът, създаден от мадам Кантарджиева в далечната 1919 г. и не прекъснал своето съществуване нито за година, в момента се състои от 38 хористи, има участия в страната и чужбина, подготвя вечери на хоровото пеене с гости от Италия и Благоевград. В отчетния доклад дейността на Представителния младежки духов оркестър с мажоретен състав бе определена като успешна и ритмична с общо 280 участия във Велинград, страната и чужбина. Големият проблем е липсата на диригент за оркестъра и основната задача е да се намери достоен заместник на Димитър Мечев. В доклада бе отделено и място на Дамската вокална група с ръководител Иван Казалиев, която успешно защитава името си като група за популярни песни. Ръководството на ОНЧ “Отец Паисий” изказа и своите благодарности на Лидия Шулева за помощта й, че по проект “Красива България” се извърши вътрешен ремонт на сградата. Благодари на “Сдружение за Велинград” за помощта им в осъществяване дейността на театъра. Благодари на Общината в лицето на кмета Стоян Дулев и зам.-кмета Редежеб Ходжов за помощта и съдействието. Със самочувствието на хора, които знаят какво правят, отделяйки от свободното си време, за да я има културната институция ОНЧ “Отец Паисий”, докладът завърши с думите: “Каквото интересно и хубаво да се случи, то е в нашето читалище!”. От името на Проверителната комисия Атанас Коев отчете, че приходите на читалището за периода възлизат общо на 279 959 лева, а разходите са 264 479. По настояване на Ст. Сестримски бе съобщено какви пари влизат в читалищната каса от наеми.
Изказванията по двата отчетни доклада откри поетесата Анна Маргова с думите “Радвам се, че нашето читалище е живо!”. Самодейци от Градския хор поставиха като неотложен проблем ушиването на облекла за концертната дейност. Таня Иванова подчерта, че този път в залата присъстват и ще гласуват хора, които никога преди това не са идвали на концерт или спектакъл. Димитър Праматаров обвини зам.-председателя на читалището Иван Тричков в авторитарен стил на работа, а от своя страна г-н Тричков отговори, че за него стил на работа е и ще бъде невзимането на подкуп и работа според закона.
След предложения, дебати и много преброявания общото събрание реши членският внос да бъде 2 лева за година. С пълно единодушие почетният гражданин на Велинград и дългогодишен председател на читалището г-н Димитър Мечев бе избран за почетен председател на ОНЧ “Отец Паисий”.
С явно гласуване 123 членове на читалището избраха настоятелство от 9 човека: Димитър Мечев, Атанас Гушевилов, Таня Иванова, Иван Тричков, Павел Гайдев, Владимир Коцев, д-р Дошев и Цветан Котев. Не успяха да съберат нужния брой гласове Димитър Праматаров и Александър Кочев. Постъпиха 3 предложения за председател на настоятелството: Цветан Котев, Иван Тричков и Павел Гайдев. Г-н Тричков си направи самоотвод, а с 88 гласа “за” актьорът от самодейния театър Цветан Котев бе избран на председателския пост. За членове на Проверителната комисия събранието избра Александър Гайдев, Атанас Коев и Борислав Предьов.
Веска Божкова

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води