Велинград - online - Светослав Лобошки: Нашата песен за “Евровизия” е перфектният избор! 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Светослав Лобошки: Нашата песен за “Евровизия” е перфектният избор!
Публикувано 2007-05-01 09:53:19 от Темпо

Интересната си фамилия Светослав Лобошки дължи на прадедите си, които са бежанци от Северна Гърция. Безгрижните си детски години той прекарва в Петрич, където от малък започва да свири на китара, да пее в местия хор и да играе футбол. Първият си аранжимент на песен прави като седмокласник, избирайки хита на Тончо Русев в изпълнение на “Сигнал” - “Може би”. Завършва класическа китара в класа на проф. Дойчинов (същият,който от години организира Балканския фестивал на класическата китара във Велинград). Днес е един от много популярните и разпознаваеми от публиката автори на аранжименти на български популярни и фолклорни песни, носител на награди от много фестивали. Живият интерес, с който учениците от СОУ “Св.св. Кирил и Методий” посрещнаха Светослав Лобошки на 25 април, доказа това.
Срещата, за която възпитаниците на г-жа Любка Тилева се бяха подготвили отлично, се проведе в залата на Детския комплекс. Гостът с удоволствие чу своята песен “Пътечка” в изпълнение на Анелия Рачева и Христина Влахова от музикалната школа “Звънче”. Светослав Лобошки бе отрупан с въпроси от децата и им даде ценния съвет да не се притесняват да казват каква музика харесват: “Аз слушам всякаква музика, всеки стил има добри и лоши образци, важното е да подберете добрите”. Той похвали всички ученици, които се занимават с музика, защото талантите се откриват в училище, от преподавателите по музика.
Тъй като Светослав Лобошкин е известен с хубавите си аранжименти на песни от нашия фолклор, попитахме го какви са шансовете на българската песен “Жива вода” на Елица Тодорова и Стоян Янкулов за представяне в конкурса “Евровизия”. Неговият отговор: “Много внимателно следя конкурса “Евровизия” всяка година. Песента “Жива вода” е перфектният избор, много добро попадение, в нея има динамика и атракция. Песента има всички шансове да достигне до финала и да се нареди сред първите 6. Но гласуването на “Евровизия” е свирепо! Забелязва се как групи страни като бившите съветски републики, скандинавските страни, южниете региони се подкрепят помежду си. Затова, ако българската песен влезе на финал, ще е невероятен успех. Аз лично се надявам това да е първата българска песен, която да достигне до финала на “Евровизия”.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай