Велинград - online - Нов туристически пътеводител доказва: Велинград посреща гости и изпраща приятели 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Нов туристически пътеводител доказва: Велинград посреща гости и изпраща приятели
Публикувано 2007-05-01 09:59:11 от Темпо

“Обичаме Велинград и влагаме цялата си енергия в опознаването, съхраняването и популяризирането на туристическите ресурси на града ни.” Думите са на Снежанка Похлупкова, помощник-директор на Професионалната гимназия по икономика и туризъм “Алеко Константинов” във Велинград. От устата на мнозина подобни думи биха прозвучали като самохвалство, но в случая съвсем не е така. Поредното доказателство е току-що излезлият туристически пътеводител “Велинград - SPA столицата на България”. Над него се трудиха в продължение на месеци авторките Снежанка Похлупкова, Янка Захова, Таня Василева, Фанка Спасова, Ваня Грънчарова, сътрудниците Велина Димова, Люба Сергева, Мариана Аршинкова, редакторката Яна Чонкова, фотографът Иван Сестримски. И, разбира се, учениците от ПГИТ “Ал. Константинов”, които работиха по проекта tur.reg с финансовата подкрепа на КултурКонтакт - Австрия. Премиерата на книгата се състоя на 26 април в хотел “Рич”, където тя бе представена по оригинален начин от импровизираната ученическа туристическа агенция “Алеко тур”. Възпитаниците на ПГИТ “Ал. Константинов” доказаха защо Велинград заслужава титлата СПА столица на България. Отговорите са на всяка страница в туристическия пътеводител, проследяващ най-важното за историята, географията, водите, балнеологията, природата, туризма в Чепинския край. Наред с богатата информация до читателите достига и много реклама за многобройните хотели и почивни бази във Велинград и региона.
Г-жа Похлупкова благодари на всички участници в проекта. Екипът получи поздравления за отличната работа от директора на ПГИТ “Ал. Константинов” г-н Табаков и от РИ на МОН-Пазарджик. Зам.-кметът Никола Вецов си призна грешката, че “не сме ви смятали за чужди, но не сме ви смятали и за свои”. Според него пътеводителят трябва “да се вземе на въоръжение” в общината, а девизът “Посрещаме гости, изпращаме приятели” да стане и девиз на Велинград. Г-жа Т. Ланджова припомни началото (книгата “55 велинградски рецепти”, която от 2003 г. е преведена на немски и английски и е в Брюксел) на вече 9-годишната съвместна работа с австрийските партньори и пожела на всички да изпитат удовлетворението от един спечелен и осъществен проект.
Представянето на книгата завърши със стилен и вкусен коктейл край езерото в парка пред хотел “Рич”. За гостите със сигурност остана убеждението, че Велинград има огромна нужда от повече хора и институции, които да работят така, както създателите на пътеводителя.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води