Велинград - online - На велосипед до Гърция и обратно 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

На велосипед до Гърция и обратно
Публикувано 2007-05-08 07:27:12 от Темпо

Група любители на велосипедите от Велинград осъществиха преход с колела до гръцкия град Кавала и обратно. Това стана между 28 април (събота) и 1 май (вторник), когато Костадин Велчев, Огнян Златев, Сотир Николов, Тодор Кайков и Александър Гайдев изминават на педали около 370 километра в двете посоки. През цялото време те са придружавани от помощен бус с водач Николай Шарков. Велопоходът започва от гара Генерал Ковачев (до Елешница) в 7 часа сутринта.
Велосипедистите преминават последователно през Гоце Делчев, Садово, ГКПП “Илинден”, Неврокоп, Драма и Кавала, който град е последната спирка на прехода. Цялото това разстояние от около 185 км. ентусиастите изминават за 13 часа, като по време на пътуването правят почивки само за храна. Вечерта нощуват на един от заливите на Бяло море, а следващия ден посвещават на разходки из Кавала. Отлично впечатление у групата оставя както добре уреденият морски курорт на нашата съседка, така и старинната крепост Лемнос, намираща се в близост до Кавала. Не по-малко колоездачите са впечатлени и от отношението на гръцките шофьори към тях, които непрекъснато се грижат за тяхната безопасност. Нещо повече - по гръцките магистрали съществува отделна лента за движение само на велосипеди, което изключително улеснява любителите на този спорт.
На третия ден от този поход колоездачите се завръщат по същия маршрут в малко по-бавно темпо, като нощуват в Огняновски Минерални Бани и на 1 май се прибират във Велинград. Въпреки тежките метеорологични условия, особено на отиване, и трите спукани гуми, всички са щастливи и “заредени с енергия” по думите на един от участниците за нови походи. Следващата дестинация на велотуристите ще бъде Велинград - Охрид.
Николай Стойнов

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола