Велинград - online - МС даде становище по казуса с двете съветнички 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

МС даде становище по казуса с двете съветнички
Публикувано 2007-05-08 08:19:57 от Темпо

Общинската избирателна комисия бе свикана на заседание на 3 май, тъй като бе получено поисканото от правистите на Министерския съвет становище по казуса с общинските съветнички Атанаска Хрисчева от СДС и Снежана Велева от БЗНС.
Предисторията: преди 2 месеца групата съветници на БСП изпрати сигнал до ОИК, че двете са едновременно общински съветници и ръководители на общински структури - Ат. Хрисчева е управител на Общинско предприятие “Спортни имоти и пазари”, а Снежана Велева е директор на общинския Исторически музей. Общинската избирателна комисия се събра и реши да поиска писмени становища по конкретния случай от Общинския съвет и от Министерския съвет. Тези становища бяха разгледани на заседанието на ОИК на 3 май. Позицията на председателя на Общинския съвет Неджат Кехайов е, че няма нарушение на Закона за местното самоуправление: при г-жа Хрисчева има “заварено положение”, тъй като тя е избрана за управител на общинското предприятие преди измененията в закона, г-жа Велева не е управител на общинска структура, създадена по ЗОС. Становището на юристите от Министерския съвет обаче е различно. Според тях в случая с Атанаска Хрисчева има нарушение на ЗМСМА и тя не може да бъде едновременно общински съветник и управител на общинско предприятие. От МС не се ангажират със становище по случая със Снежана Велева.
Членовете на ОИК решиха да спазят разпоредбите на чл. 30, ал. 6 от ЗМСМА и да запознаят Атанаска Хрисчева и Снежана Велева като заинтересовани страни с получените становища. Двете общински съветнички ще бъдат поканени на заседанието на ОИК този вторник, 8 май.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води