Велинград - online - Ние, новите юнаци, сме на бъдещето знаци! 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Ние, новите юнаци, сме на бъдещето знаци!
Публикувано 2007-05-15 09:06:02 от темпо

“Ние, новите юнаци, сме на бъдещето знаци” - хубаво го е казала в стихотворението си за децата от ЦДГ “Детски рай” поетесата Ана Маргова. И точно това - че са юнаци и че бъдещето е тяхно, показаха възпитаниците на детската градина в кв. Каменица на 8 май. В навечерието на деня на Европа те подготвиха благотворителния концерт “Два свята” и поканиха на него цялата велинградска общественост.
С присъствието си ги уважиха народните представители от НДСВ Петя Гегова, която бе поканена от ЦДГ “Детски рай” за патрон на празника и Валентин Милтенов, зам.-областните управители Пенка Пенева и Иван Аврамов, зам.-кметът Реджеп Ходжов, само трима (!) от общо 29 общински съветници - Боряна Белухова, Снежана Велева и Тома Пачалов. И ако местните управници и политици пак демонстрираха отсъствие, то салонът на каменското читалище бе препълнен с най-възторжената публика - майки, бащи, баби и дядовци на малчуганите. Те бяха щастливи да видят едночасовия спектакъл, събрал труда и въображението на учителките и веселието и уменията на децата.
Децата от ЦДГ “Детски рай” показаха, че вярват в чудесата и могат да правят чудеса, каза след концерта директорката на градината Маргарита Узунова. Тя подчерта, че за трета поредна година празнуват на 9 май и искат този ден да стане традиционен празник за градината като знак за възпитание на децата в европейски ценности. Благотворителната кауза на концерта е подчинена на желанието да се обогати материалната база на ЦДГ “Детски рай”, но и да се стимулира участието на гражданството и особено да се провокират политиците да участват в едно благотворително дело и да поемат обществени задължения към децата. Като представяне, организация и провеждане резултатите от концерта са много добри, оцени г-жа Узунова. Като финансов резултат тя призна, че е имала по-големи надежди за щедростта на хора, заети активно с политическа дейност. Но от поканените депутати от Пазарджишки избирателен район са се отзовали само от НДСВ, общинското ръководство - кмет, председателството на Общинския съвет и съветници не зачетоха поканата, много от поканените бизнесмени също не са оказали подкрепа.
Общата сума, събрана от благотворителния концерт, е 1033 лева. От тях 733 лева са от продажбата на билети по 2, 5 и 10 лева, а 300 лева са дарение от ЗПЗД “Армеец”, за което г-жа Узунова благодари на ръководството на дружеството и лично на управителя на велинградския офис Марина Чолакова. Благодарности и да сем. Божкови, сем. Ташеви, сем. Гълъбови и сем. Балтакови, за Моника Писарева, Васил Александров и г-н Тетимов. Освен събраните пари, с които ще бъдат закупени надуваем замък с тунели, шатра за спортната площадка и пособия, нужни за всяка от групите, децата получиха и подаръци от Петя Гегова, София Ключкова и от председателката на училищното настоятелство Надежда Ключкова.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай