Велинград - online - Полицията залови две момчета, хората почистиха параклиса “Св. Илия” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Полицията залови две момчета, хората почистиха параклиса “Св. Илия”
Публикувано 2007-06-05 10:11:42 от темпо

Във вторник, 29 май, полицията информира, че в резултат на активни издирвателни действия са заловени две деца на 14 и 16 години. Те са извършителите на вандалското поругаване на параклиса “Свети Илия” над Клептуза, за което информирахме преди седмица. Момчетата са прекарали една нощ в ареста на РПУ-Велинград и срещу тях е започнато полицейско производство. Едното от тях има предишни кражби, но поради факта, че не са пълнолетни, наказанията им няма да бъдат големи. Имената на задържаните не се съобщават, но по неофициална информация те не са от близката ромска махала.
Междувременно хората, които със собствени сили и дарения направиха параклиса, се заеха да заличат грозните надписи и петна по стените. “Стъргахме до бяло, боядисахме веднъж, но всичко отново изби по стените и започнахме отначало. Получихме като дарение ел. кабел и го поставихме, след това направихме нова шпакловка на стените. Трудно е, много ни е болно, но въпреки всичко ще почистим параклиса”, разказа председателката на Туристическо дружество “Острец” Любка Зинкова. Поръчана е и метална врата, която ще бъде монтирана, за да пази храма от подобни набези.Във вторник, 29 май, полицията информира, че в резултат на активни издирвателни действия са заловени две деца на 14 и 16 години. Те са извършителите на вандалското поругаване на параклиса “Свети Илия” над Клептуза, за което информирахме преди седмица. Момчетата са прекарали една нощ в ареста на РПУ-Велинград и срещу тях е започнато полицейско производство. Едното от тях има предишни кражби, но поради факта, че не са пълнолетни, наказанията им няма да бъдат големи. Имената на задържаните не се съобщават, но по неофициална информация те не са от близката ромска махала.
Междувременно хората, които със собствени сили и дарения направиха параклиса, се заеха да заличат грозните надписи и петна по стените. “Стъргахме до бяло, боядисахме веднъж, но всичко отново изби по стените и започнахме отначало. Получихме като дарение ел. кабел и го поставихме, след това направихме нова шпакловка на стените. Трудно е, много ни е болно, но въпреки всичко ще почистим параклиса”, разказа председателката на Туристическо дружество “Острец” Любка Зинкова. Поръчана е и метална врата, която ще бъде монтирана, за да пази храма от подобни набези. Темпо Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води