Велинград - online - ГЛЕДНИ ТОЧКИ с Димитрина Късева:Павилионите – отживелица или търговски обекти с 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

ГЛЕДНИ ТОЧКИ с Димитрина Късева:Павилионите – отживелица или търговски обекти с
Публикувано 2007-06-05 10:31:06 от темпо

Жана Томчева, търговец:
Ние сме по-малки и от малкия бизнес
От 13 години работят в павилион. Много средства ми трябваха, за да го купя и за да стартирам търговия. Ние, които наемаме тези съоръжения, сме по-малки и от малкия бизнес. Тези павилиони ни дават възможност да се прехранваме. Ако ги няма, сме загинали. Преди години, когато се реши, че ще се поставят павилиони, предложихме да се намери механизъм, чрез който да получим право да изградим по-добри и стабилни съоръжения, но идеята така и не намери подкрепа. Сега в тези павилиони не се работи много удобно, но ако трябва постепенно да се премахнат, нека да се търси вариант, в който ние да продължим да работим. Нека вариантът да не е свързан с предлагането на места, които не са подходящи за търговска дейност. И нека да се помисли за цените за наем на новите обекти - да са поносими, за да можем да ги плащаме тези наеми.

Заварин Маров, общински съветник:
Старите павилиони не отговарят на новия облик на града
Аз съм от привържениците на идеята да няма павилиони. Велинград се разраства, има много ново строителство, включващо и помещения за търговия, така че тези стари метални конструкции не отговарят на новия облик. Велинград е сред малкото населени места, в които като се разхождаш по централните зони, можеш да видиш толкова много павилиони. Време е да се мисли и да се търси алтернатива. Досега разговорите все са стигали само донякъде. След това се появяват различни интереси и нещата не се случват. За павилоните в паркове съм категоричен - те трябва да се махнат. За остналите също, но постепенно, не драстично. Всъщност ние за първи път тази сесия решихме да заличим две петна и там повече да не се слагат павилиони. Това може да се отчете като напредък.

Много идеи, но решенията остават “на парче” Павилионите са стара болежка на Велинград. Но все не остава време темата да намери своето кардинално решение. Засега с действията си администрация и съветници решават бъдещето на тези временни съоръжения на парче. От една страна закриват петна, от друга обявяват нови, а от трета удължават с години изтичащи договори, въпреки предварително дадени ангажименти, че павилионите в града трябва да намаляват и да дойде момент, в който тях няма да ги има.
Премахването на павилионите ще има негативен социален ефект, споделят всички и така по-скоро се оправдават, защото и до момента я няма обещаната стратегия за дългосрочно решаване на проблема. Не се реализира и идеята павилионите поне да имат приличен и и еднотипен външен вид.
Най-новата идея е павилони да бъдат поставени в района на на общинския пазар. Ако зад това предложение, получило частично одобрение от Общинския съвет, не се крият други цели, то съществува възможност павилоните по центъра на града просто да изчезнат, а техните наематели приоритетно да могат спокойно и при по-добри условия да упражняват търговска дейност на Пазара – място, създадено точно за тази цел.
Ако обобщим: идеи много, но само на думи и все в бъдеще време.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола