Велинград - online - СЕСИЕН ОБЕКТИВ 31.05.07 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Обектив: СЕСИЕН ОБЕКТИВ 31.05.07
Публикувано 2007-06-05 10:39:33 от темпо

ПЛАЖ По предложение на кмета Ст. Дулев общината ще сключи договор с “Алма 98” ООД, представлявано от Мария Каварджикова, за реконструкция, модернизация и съвместна експлоатация на общинската част от минералния плаж в кв. Чепино. Плажът не работи след наводненията от 2005 г. и се нуждае от сериозен ремонт. През юни съветниците ще гледат проект за изменение на регулационния план и за застрояване в района на плажа, където има и реституирани имоти.

ЖИЛИЩЕ Съветниците не приеха предложението за разкриване на нов вид социална услуга “Защитето жилище за лица с интелектуални затруднения”. Общината предложи за целта парцел от 500 кв.м. в района на Вельова баня, но заради неяснота кой ще е партньор в проекта съветниците не го подкрепиха.

ОЦЕНКИ Гласувани бяха оценките на двата парцела от 58 и 30 кв.м., които общината ще продаде на електроснабдителното дружество “EVN-България” за изграждане на трафопостове. Лицензираният оценител определи цени от 5220 и 3000 лева, но съветниците ги завишиха съответно на 7000 и 6000 лева.

ПАВИЛИОНИ Общината заличава два броя петна пред парка на Женска баня и там повече няма да се поставят павилиони, за да се осигури достъп до главен колектор на градската канализационна мрежа. Собствениците на павилионите трябва да ги демонтират.

ДАРЕНИЕ Общинският съвет взе поредно решение по проблема на наследници Мандови, които чакат вече години наред да бъдат овъзмездени от общината за свои имот. Досегашните решения за замяна не са изпълнени и сега съветниците решиха да дарят на наследниците общински магазин с площ от 95 кв.м. в централната градска част. Допълнително общината ще трябва да осигури и пари за обезщетение.

СТРОИТЕЛСТВО С няколко решения Общинският съвет разреши изменения на плановете за регулация, като преобразува площи “За озеленяване” в “За обществено обслужване, търговия и услуги”. Нови сгради с магазини и офиси ще се строят в началото на Велинград, в района на бившите заводи “Г. Димитров” и “В. Сотиров”.

ПОМОЩ Общинският съвет отпусна парична помощ от 200 лева за лечението на тежко болна жена от Велинград. Това е първи подобен случай и според председателя Н. Кехайов занапред съветниците ще бъдат затрупани от подобни молби.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай