Велинград - online - Общинският съвет защити лични, а не обществени интереси 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Общинският съвет защити лични, а не обществени интереси
Публикувано 2007-06-05 10:45:52 от темпо

“Ясно е, че Общинският съвет ще продължи да работи за един човек и всички знаем кой е той!” - така общинската съветничка Боряна Белухова обобщи работата на своите колеги от настоящето мнозинство в местния парламент. Конкретният повод за нейното възмущение бе, че съветниците обърнаха мнението си на 180 градуса и по искане на кмета Стоян Дулев отмениха две свои решения от априлската сесия. Преди месец те разрешиха на ракитовската фирма “Деймос” да положи оптичен кабел във Велинград срещу съответната такса и не подкрепиха искането на “Чепино автотранспорт” таксиметровата стоянка пред автогарата на фирмата да бъде преместена пред жп-гарата. Кметът оспори двете решения като незаконосъобразни, нецелесъобразни и противоречащи на интересите на населението. За никой обаче не бе тайна, че негласният мотив за оспорване на решенията е, че те противоречат на бизнес-интереси на фамилия Бееви. Депутатът Фидел Беев лично направлява съветниците по време на комисиите и на сесията как да гласуват. И убедително мнозинство от 21 съветници гласува точно обратното на начина, по който го направи преди месец. Против двете оспорвания бяха Надежда Ключкова и Боряна Белухова, Иван Славчев се присъедини към тях по точката за такситата, а отделни съветници от БСП и ДПС се въздържаха.
Решението да се премести стоянката за таксита пред автогарата накара над 30 шофьори на таксиметрови автомобили да дойдат на място в залата на Общинския съвет. И попитаха: на кой и защо пречим, на коя автогара няма стоянка, малкият бизнес да умира ли?! Шофьорите напомниха на съветниците, че преди 5 месеца те са приели стоянката пред автогарата, а сега я махат точно преди сезона, на който всички разчитат. Припомниха, че от КАТ също са преценили, че такситата не пречат - лично началникът на КАТ-Велинград инсп. Бозев заяви преди това пред сесията, че стоянката е в “джоб”, има място за 7 коли и е хубаво на автогарата да има таксита в услуга на гражданите. Таксиметровите шофьори обвиниха общината, че те са вложили 2 милиона в своя бизнес, законни са, плащат си лицензите и таксите, но им се закрива стоянката пред автогарата, а скоро ще останат и без такава пред “Абир”, защото централният паркинг ще стане платен.
За да се тушира конфликтът и напрежението, кметът Стоян Дулев и зам.-кметът Реджеп Ходжов се заеха да убеждават шофьорите, че са разбрали погрешно и взетото решение не означава, че стоянката се закрива. Кметът пак си нарочи за виновни медиите. “Не сме разрешили и не сме забранили нищо”, каза председателят на Общинския съвет Неджат Кехайов. “Момчета, лъжат ви! Много малко съветници гласувахме да остане стоянката, другите защитиха частните интереси на Беев!”, опонира съветничката Надежда Ключкова. Според Иван Лебанов решението трябва да се отмени и общината да направи преустройство на територията около автогарата и жп-гарата. Споровете продължиха в коридора и пред общината, където шофьорите получиха заплахи за бизнеса си от депутата Ф. Беев.
Часове след сесията таксиметрови шофьори споделиха, че се опитват да ги манипулират от различни посоки. Те обаче са решили да направят възражение срещу решението на Общинския съвет пред областния управител.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай