Велинград - online - Извънредна сесия дава шанс да бъдат чути гражданските сдружения 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Извънредна сесия дава шанс да бъдат чути гражданските сдружения
Публикувано 2007-06-12 08:45:22 от темпо

На 14 юни, четвъртък, Общинският съвет ще се събере на извънредна сесия по проблемите, поставени от Инициативния комитет “Да поработим за Велинград”. До това решение, взето по предложение на Георги Михайлов, се стигна след бурни прения на заседанието на 8 юни, на което председателят Неджат Кехайов предложи по искане на инициативния комитет оперативен план за летния сезон. Екатерина Каферинова го обвини, че внася точката в нарушение на Правилника и че съветниците нямат готовност да обсъждат току-що раздадения им план. Обвиненията й към Инициативния комитет бяха, че изземва функции и дублира дейността на общинската администрация. Тя попита дали комитетът е регистриран и доколко е легитимен. Кметът Стоян Дулев пространно разясни какво прави администрацията за подготовката на туристическия сезон. Новината е, че ще започне асфалтиране на улици с гласуваните за това 65 000 лева и че след продажбата на кафе “Иглика” общината разполага с още 135 000 лева, които може да насочи също към градската инфраструктура. Г-н Дулев каза, че предложеният оперативен план не е стикован с него. Той обвърза действията на ИК “Да поработим за Велинград” с предизборното време и определени политически сили.
Защо някои колеги изпитват неистов страх от извънредни сесии, попита съветникът Георги Михайлов. И припомни, че миналата година бе проведена извънредна сесия за спорта, а сега за такава настояват от Съюза на ресторантьорите и хотелиерите, от Сдружение за Велинград, от ИК “Да поработим за Велинград”.Едно от изискванията на демокрацията е гражданското общество да застане на определени позиции, а не да се регистрира - така той апострофира изказването на Ек. Каферинова. По отношение на намеците, че се прави с предизборна цел, Георги Михайлов бе категоричен, че някои обикалят като трубадури по района и това пак е с предизборна цел. Не спести на колегите си и истината, че имат различно отношение - не разрешават на “Ротари клуб” и на хотел “Уникат” да благоустрояват, но негласно подкрепят определени бизнесмени. И че когато са сваляли кметове, всеки ден е имало извънредна сесия, а сега туристическият сезон ще свърши, преди да я направят. В негова подкрепа застана и Заварин Маров, казвайки, че ако искаме инициативните комитети на граждани да се регистрират, то нека си възстановим Отечествения фронт.
При поименно гласуване съветниците подкрепиха провеждането на извънредната сесия, когато думата ще имат и гражданските комитети и сдружения. На 14 юни е техният шанс да покажат конструктивни идеи, облечени в конкретни решения. Кметът от своя страна ще внесе нов вариант за събиране на курортната такса, при който да се плаща процентно на легловата база.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай