Велинград - online - Срещу 46 000 лева ЕВКК спира делата против ВКТВ 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Срещу 46 000 лева ЕВКК спира делата против ВКТВ
Публикувано 2007-06-12 08:55:52 от темпо

На извънредно заседание на 8 юни Общинският съвет одобри проект за съдебна спогодба между общинската фирма ВКТВ и частната ЕВКК. В 10-месечен срок ВКТВ ще изплати на ЕВКК сумата от 46 000 лева, за да прекрати частната фирма водените срещу общинската съдебни дела. Предварителният текст на спогодбата бе изработен от избрана от Общинския съвет комисия начело със зам.-кмета Никола Вецов и адвокатите на ЕВКК. При обсъждането в него настъпи промяна, защото според кмета Стоян Дулев имаше вратичка за предявяване на нови финансови претенции от страна на ЕВКК и този текст отпадна. Дали това ще се приеме от ЕВКК и те ще подпишат спогодбата не стана ясно, защото на сесията не присъства техен представител.
Ситуацията със съдебните дела разясни управителят на ВКТВ Иван Пукнев, който подчерта, че оправя неща, които не са негово дело, а на предишното ръководство на фирмата. ЕВКК води и печели срещу ВКТВ две дела. По едното от тях главницата е 8 452 лева, но върху тази сума тече подневна лихва от 0.5%, която е според подписания между двете фирми през 2003 г. договор за съвместна дейност. Плюс адвокатските хонорари общо дължимите суми по двете дела е 66 890 лева. Освен това от ЕВКК са подготвили ново дело за 27 000 лева за просрочени от ВКТВ плащания в периода 2004-06 г. С него сумата става 97 000 лева и от ЕВКК са предложили да подпишат извънсъдебна спогодба за половината сума от 46 000 лева и да се сложи точка на делата. Иван Пукнев съобщи пред съветниците, че със и без дела загубата на ВКТВ за 2007 г. ще бъде между 110 и 115 хиляди лева.
Фактите сочат, че през 2006 г. ВКТВ е изплатила по договора с ЕВКК 480-490 000 лева за заплати, материали и горива. Ако общината реши да развали договора, трябва да плати на ЕВКК еднократна неустойка от около 500 000 лева. Кметът Дулев заяви, че ако от ЕВКК продължат да плашат с дела, то е по-добре общината да плати неустойката и да развали договора, а не да стои с вързани ръце. Ще подкрепим кмета за разваляне на договора, защото не приемаме извиване на ръце, а има и други варианти като ликвидация на ВКТВ и създаване на ново дружество, каза Тома Пачалов от БСП. Иван Пукнев заяви, че предишният управител на ВКТВ (Никола Делиев), не е имал право да завежда дела без решения на Общинския съвет. Според Т. Пачалов съветниците са били информирани, защото са гледали и приели отчетите на управителя и контрольора на дружеството. Съветникът Николай Таушанов призова колегите си да гласуват спогодбата, за да се спре съдебното дело, насрочено за 26 юни. Не лобирам за ЕВКК, но всичко друго може да се прави след като се спре делото, каза той. За да се съберат нужните 15 “за”, съветниците гласуваха два пъти поименно. При окончателното второ гласуване против остана Ив. Лебанов, въздържаха се Н. Ключкова, И. Бабучи и Д. Касапски, а 14 присъстващи в залата съветници бяха за подписване на съдебната спогодба. Към техните гласове бяха прибавени и тези на Г. Михайлов и Ал. Даскалов, които в момента на гласуването не бяха в залата, но са уведомили за позицията си председателството. То зачете техния “виртуален” вот и решението бе обявено за прието.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България