Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 11.06.07 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Обектив: СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 11.06.07
Публикувано 2007-06-12 08:58:21 от темпо

ПЪТ Областно пътно управление - Пазарджик обяви открит конкурс за ремонт на пътя Звъничево - Велинград - Юндола. Ремонтът включва и изграждане на подпорна и предпазна стена на свлачището под хотел “Елбрус”. Средствата са осигурени от държавния фонд за ремонт на републиканската пътна мрежа.

ЕКСКУРЗИЯ Общинските съветници се стягат за нова задгранична екскурзия. Този път са избрали като дестинация близка Гърция.

ВОДОПРОВОД Стартира процедурата по Закона за обществените поръчки за реконструкция на главния водопровод на Велинград от водовземане Чукура. Община Велинград обяви конкурс за изработване на работен проект с прогнозна стойност 88 422 лева и за изпълнение на строително-монтажни работи с прогнозна стойност 2 947 426 лева. Реконструкцията се финансира от програма САПАРД, пред която общината спечели проект още миналата година, но реализацията му се бави заради променени процедурни правила.

СБЛЪСЪК 38-годишен пазарджиклия с “Волво” се сблъска с УАЗ-ка на изхода на Ракитово в посока Велинград сутринта в четвъртък. Водачът на волвото предприел изпреварване, а в този момент шофьорът на УАЗ-ката не изчакал за ляв завой. Двата автомобила са сериозно ударени, но пострадали няма. При направената проверка се установило, че шофьорът на УАЗ-ката е с 1.34 промила алкохол и срещу него е заведено бързо полицейско производство.

ТУРНЕ Самодейците от ОНЧ “Васил Левски” направиха в сряда вечерта своеобразно закриване на творческия сезон и показаха пред публика тазгодишната си продукция. На следващия ден ансамбъл “Здравче-венче” отпътува на турне в македонския град Кочани, чиито танцьори няколко години гостуват във Велинград.

ЧЕТЕНИЯ По повод 95 г. от рождението на Мустафа (Маньо) Шарков и 70 г. от основаването на дружба “Родина” Дружеството за защита на Родопите и Историческият музей организират четения. Те ще се проведат на 16 юни от 10 часа в залата на музея с участието на историци, краведи и общественици.

КНИГИ Доайенът на велинградските литературни творци Петър Полежански събра в книга своите “Съновидения край изворите на Клептуз”. В сборника намират място образци от неговата поезия, очерци, журналистически статии, разкази. Нова книга издаде и председателят на дружеството на СБП в Пазарджик Георги Спасов. Една от рецензиите в нея е посветена на поезията на велинградчанина Ангел Горанов.

НАЗДРАВЕ Журналисти от местните медии вдигнаха наздравица със заместник-кмета Милиян Арсов на организирана от него почерпка по двоен повод - скорошната му женитба и юбилеен рожден ден. Г-н Арсов показа снимки и разказа интересни подробности за сватбеното пътешествие до Париж.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води