Велинград - online - УНСС обучи 15 безработни 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

УНСС обучи 15 безработни
Публикувано 2007-06-23 21:12:47 от темпо

15 безработни от Велинград на 21 юни получиха своите документи за завършен курс по професията “Оператор на компютър” със специалност текстообработка. С какво този курс в рамките на програмата “Активни услуги на пазара на труда” бе по-различен от многото подобни? На първо място - с нивото на обучение, тъй като курсът бе проведен от преподаватели от Института за следдипломна квалификация при УНСС-София. В тяхно лице видяхме професионалисти, които не правят компромиси с качеството на обучение и към ангажиментите по договора, каза на церемонията по връчването на удостоверенията директорът на Бюро по труда - Велинград Атанас Водев. Той подчерта, че от 400 лицензирани обучаващи организации в страната, Институтът за следдипламна квалификация към УНСС е една от най-добрите.
Важна е и оценката на 15-те жени, завършили курса. Те споделиха, че в началото, когато са навлизали в теми като организация на трудовия процес, бизнес комуникации, основа на пазарната икономика и правото, икономика на фирмата е било трудно. За тези, които за първи път са седнали зад компютъра - също, повечето смятат, че има нужда от още часове. Удовлетворени са от 120-те часа стаж, който са провели в “Минерали-М”, “Уестърн Юниън”, “Спортни имоти и пазари”, Общинския детски комплекс, Историческия музей. И в крайна сметка имат ново самочувствие благодарение на придобитата специалност, която днес е търсена и универсална. Доказателството: 8 от завършилите 15 вече имат желания граждански договор, с което не просто е изпълнена една от целите на проекта, а е даден шанс на жените да намерят своето място на пазара на труда.
Доц. Елка Василева от ИСК към УНСС отчете, че проектът е постигнал своите цели. Тя благодари за помощта и съдействието на Бюрото по труда, Информационния център за малък и среден бизнес, работодателите и ръководството на института. Директорът на ИСД към УНСС доц. д-р Марчо Марков отчете, че реализацията на проекта е била предизвикателство и за тях като университетски преподаватели. Той се обърна към завършващите с думите, че трябва да считат завършването на курса и придобиването на една професия с бъдеще като свой личен успех. 15-те жени получиха удостоверения, отговарящи на всички изисквания и сертификат на български и английски език. И многократно повтореното пожелание “На добър път”, което ИСК към УНСС отправи и от красив афиш, изработен специално за церемонията във Велинград
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води