Велинград - online - Започват Празниците на културата’ 2007 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Започват Празниците на културата’ 2007
Публикувано 2007-07-03 09:03:48 от темпо

От 6 до 27 юли ще бъдат тазгодишните Празници на културата. Организаторите следват познатата от години рамка, която включва концерти на местни и гостуващи духови оркестри и мажоретни състави, фолклорни ансамбли, театрални представления, изложби. В програмата тази година има две литературни прояви - премиера на книга на родения във Велинград и живеещ в Ботевград поет Пейо Пеев и рецитал стихове на литературния кръг “Свободна мисъл”. Дадохме възможност на всяко от читалищата в общината да представи свои предложения и да покани гостуващ състав, каза зам.-кметът Реджеп Ходжов, в чийто ресор е провеждането на Празниците на културата. Ще гостуват духови оркестри и мажоретни състави от Троян, Ловеч, Горна Оряховица и Елин Пелин. Освен местните фолклорни ансамбли ще видим концерти на състави от Полша, Сърбия и Македония. Музикална школа “Звънче” подготвя два концерта, на които децата ще пеят заедно със свои приятели. Много богата е театралната програма, която включва постановки на самодейци от Карлово, Каварна, Козлодуй. На велинградска сцена ще видим и две пиеси на театъра от турския град Люлебургас, където нашият самодеен театър гостува миналата година. Афишът на празниците включва и две изложби: “Варна, морето и още нещо...” на Регионалния исторически музей от Варна и фото-изложбата на Александър Иванов “Красотата на Родопа”.
Нов момент е Базарът на занаятите, който ще продължи от 10 до 15 юли в Информационния център за малък и среден бизнес. В базара свои изделия ще представят занаятчии от Велинград и общината, както и техни колеги от Троян, Ловеч, Карлово и др.
Освен Поли Паскова, която ще пее за Деня на Велинград 7 юли, в празниците ще се включи и група “Пиф”, чийто концерт е предвиден за 20 юли. Програмата на празниците - на стр. 7. Бюджетът на тазгодишните Празници на културата ще бъде около 25 000 лева, които предстои да бъдат осигурени, каза зам.-кметът Реджеп Ходжов.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води