Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 03.07.07 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Обектив: СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 03.07.07
Публикувано 2007-07-03 09:15:27 от темпо

ГРАДИНИ За първи път от години това лято детските градини във Велинград няма да излизат във ваканция от юли. Месецът ще е работен за всички детски градини. Промени в графика може да има чак през август, като те ще са съобразени с това колко деца искат да посещават градината и ще са конкретни за всяко детско заведение.

ДЕЗИНСЕКЦИЯ Община Велинград обяви обществена поръчка за избор на фирма, която да извърши дезинсекция срещу кърлежи и комари. Заделени са 3400 лева, с които трябва да се обработят 120 дка общински тревни площи срещу кърлежи и 51 декара биотопи срещу комари. Ще се пръска срещу комари основно по поречията на Еленка, Луковица и Чепинска река и на езерото Клептуза. В зависимост от ситуцията пръскането може да бъде повторено през август.

ОТПАДЪЦИ В началото на този месец (4-5юли) във Велинград ще бъдат доставени цветните контейнери за разделно събиране на отпадъци. Избраната от Общинския съвет фирма “Екобулпак” ще разпредели по цялата дължина на двете основни пътни артерии бул. “Съединение и ул. “Хан Аспарух” и в дворовете на учебните заведния общо 180 контейнера. 100 от кофите ще бъдат жълти - за хартия, пластмаса и метал. Останалите 80 зелени ще бъдат предназначени за стъкло. Още не ясно какъв ще бъде графикът за събиране на натрупаните отпадъци. За разделното събиране на отпадъци предстои и разяснителна кампания от страна на фирмата изпълнител.

БЕЗРАБОТИЦА 16 759 човека в област Пазарджик са регистрирани като безработни, с което на областно ниво безработицата е около 11% и е по-висока от средната за страната. Велинград продължава да е общината с най-висока безработица в областта - 22.5%. Най-малко са безработните в общините Пазарджик и Пещера.

ХОР Градският хор при ОНЧ “Отец Паисий” Велинград замина в петък за Велико Търново. В старопрестолния град нашите хористи са взели участие в национален фестивал за църковно-славянско пеене.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води