Велинград - online - Градският хор пожъна успех във фестивал на църковната песен 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Градският хор пожъна успех във фестивал на църковната песен
Публикувано 2007-07-10 09:22:49 от темпо

По покана на Българския хоров съюз велинградският хор “Николай Гяуров” взе участие в Първия фестивал на църковната песен “Хвалете Господа”. Домакин на музикалното събитие на 29 и 30 юни бе старопрестолният град Велико Търново. Поканата дойде като продължение на организираната тази пролет първа международна хорова среща във Велинград.
В Търново 10 хора от Габрово, Разград, Благоевград, Велинград, Варна, Ямбол, Румъния и два детски хора изпълниха своята програма в патриаршеската църква на връх Царевец. Усещането в изписаната не според канона, а с исторически сцени църква е много силно, тук се чувстваш наистина бълрин. А акустиката е толкова добра, че сами бяхме изненадани от това как звучат нашите изпълнения, споделиха велинградските хористи. Огромно впечатление у тях е оставило и светлинното шоу на хълма Царевец, което домакините са пуснали специално по повод хоровия фестивал. Под диригенството на Ели Гикова-Саздова нашият хор е изпял “Достойно есть” на Д. Христов, “Отче наш” и “Слава во вишних”. Представянето на хор “Н. Гяуров” е било оценено като изключително приятна изненада от председателя на Българския хоров съюз Валентин Бобевски. Фестивалът не е имал конкурсен характер, но журито е наградило с диплом и грамота първо нашия хор, а домакините от Велико Търново са отправили покана за ново участие догодина.
Приемаме поканата като голямо признание, а фестивалът показа, че хоровото пеене в България се възражда, каза г-жа Саздова. Тя е оптимист, че периодът на известно заглъхване на хоровите изяви вече е отминал. Хор “Н. Гяуров” има нужда от свежи гласове, от нови и музикално грамотни попълнения. Положително е, че от общината са отпуснали пари за нови костюми, с които хористите ще бъдат от есента. Диригентката Ели Гикова-Саздова благодари на читалищното настоятелство на ОНЧ “Отец Паисий” за осигурените средства за участието във фестивала във Велико Търново и на всички хористи за достойното представяне.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола