Велинград - online - Когато фотографията е изкуство 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Когато фотографията е изкуство
Публикувано 2007-07-10 09:25:29 от темпо

Ако сте от тези, които се питат дали фотографията може да бъде изкуство, то изложбата “Красотата на Родопа” ще разсее всичките ви съмнения. Днес, във времето на дигиталните фотоапарати, телефоните с камери и MMS-и, всеки щрака и снима. Но малцина съумяват на точното място и в точното време да хванат ония миг, който запечатва в снимка не просто образи, а и емоция, движение, философия... Александър Иванов е от тези малцина, които имат око за природата и живота, имат техника да ги експонират по най-добрия начин и имат точния усет да накарат своите снимки да проговорят пред хората, които ги гледат.
Изложбата “Красотата на Родопа” изумява посетителите и с още нещо. Тук всеки, особено велинградчани, идва с нагласата да види нещо, което добре познава - нашата планина, нашите села, нашия днешен ден. Изумителното е колко много нови неща за всички тези познати нам реалности откриваме в снимките на Александър Иванов. Виждали сме тези гори и води, срещали сме тези хора, присъствали сме на тези събития, но фотографиите разкриват неподозирани и неуловени досега пластове и дълбочини. Идеята да се съберат във фотографии красотите на нашия край е от 5-6 години, разказа инициаторката на изложбата Божана Маркова. И най-сетне се намери талантлив художник, който успя да го направи. Уникалното е, че освен върху фотохартия, фотосите са направени върху естествени природни материали като дърво, травертин, гранит, оникс, канаваца. Благодарността на организаторите за предоставените материали беше към фирмите “Минерали-М” и “ДИК”. Изложбата, която бе открита вечерта на 8 юли в Художествената галерия, е включена в програмата на Празниците на културата. На откриването присъстваха зам.-кметът Р. Ходжов, много членове на Сдружение за Велинград и Ротари клуб, приятели на фотографа-худоожник. Недялка Стефанова от общината откри експозицията с комплименти да естетския дух и фин поглед към природата. Уредникът на галерията Бранко Манушев подчерта, че зад всяка фотография стоят много труд, време и усилия.
Изложбата ще продължи до 20 юли, като тя си поставя и една благородна цел: фотографиите се продават, а част от събраните средства ще се използват за създаване на клуб по художествена фотография за ученици от Велинград. Първите откупки станаха факт още на откриването - и целта, и фотографиите заслужават да бъдат адмирирани и подкрепени.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България