Велинград - online - Юбилейни празници във Велинград 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Юбилейни празници във Велинград
Публикувано 2007-07-10 09:34:14 от темпо

Стартът на юбилейните 35-ти Празници на културата във Велинград бе даден на 6 юли сутринта. Пред сградата на общината Представителният духов оркестър и мажоретният състав изпълниха трите химна и бяха издигнати знамената на България, ЕС и Велинград. Зам.-кметът Реджеп Ходжов обяви празниците за открити и лисна менче с вода за успех.
Същата вечер за велинградчани и гостите на курорта бе сътворен истински концерт-спектакъл с участието на духови оркестри и мажоретни състави от Велинград, Горна Оряховица, Елин Пелин, Троян и Ловеч. Множеството хора остана до късно на площад “Н. Гяуров”, за да наблюдава атрактивните изпълнения на музиканти и мажоретки. На следващата сутрин те заредиха с празнично настроение трите квартала на Велинград, а в 11 часа на езерото Клептуза се състоя истинско водно шоу - оркестрантите и мажоретките свириха и танцуваха на водни колела.
Концертът за празника на Велинград на 7 юли вечерта също бе открит с парад-дефиле на духовите оркестри и мажоретните състави. Велинградският оркестър и градският хор “Н. Гяуров” изпълниха химна на България, европейският химн “Ода на радостта” и химна на Велинград. Програмата продължи с изпълнения на децата от вокална група “Караоке” към ОДК, мажоретното шоу “Светла” от Елин Пелин, групата за популярни песни към ОНЧ “Отец Паисий”, фолклорните изпълнения на съставите от ОНЧ “В. Левски” и ОНЧ “М. Драгинов”. Тази година водещи на празничната вечер бяха актьори от театър “Еко сцена 21”, които във Велинград познаваме от празниците на детските градини.
На финала публиката посрещна с аплодисменти народната певица Поли Паскова, която заедно със своя ансамбъл весели площада до късно вечерта. Тя благодари на домакините за поканата да пее във Велинград, защото това е начин да се пази и утвърждава българският фолклор. Концертът бе осветен от две серии красиви фойерверки.
Сутринта на 8 юли по програма бе отредена за детското шоу “Гоцомецания”, но заради катастрофа по пътя от Пловдив началото му се забави с близо 2 часа. Детската проява имаше множество спонсори и награди, а организаторите решиха останалите нераздадени награди да бъдат занесени в Центъра за работа с деца с увреждания “Надежда”.
Вечерта на 8 юли концерт на площада изнесе ансамбълът за автентичен фолклор към читалището в Драгиново.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай