Велинград - online - Продължаваме да питаме: какво става в нашия град? 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Продължаваме да питаме: какво става в нашия град?
Публикувано 2007-07-10 09:39:13 от темпо

Ние продължаваме да питаме: какво става в нашия град? Никога не сме посрещали лятото с толкова огорчение от вида на тази перла на Родопите.
От април инициативният комитет “Да поработим за Велинград” предприе много действия - призиви, предложения, питания, настояване за провеждане на извънредна сесия. С родилни мъки и тя премина при пълна апатия от страна на някои съветници до нападки и обиди от други. И то заради това, че някои са решили да размърдат това замръзнало общество, наречено “управление на града”. А управляващите говорят за стратегии, перспективи, програми...
Краят на мандата наближава, кой го интересува града? Нямаме отговор на нито едно питане - нито за дупките и пътните знаци, нито за строежите по тротоарите, нито за непочистените реки и чешми, за парковете и паметниците, за паркингите - особено за този на “Бор”, нито за вододайните зони и баните, нито за сметищата и мръсните пазари, за разбитите с булдозери теренни пътеки и за още много неща, свързани с ежедневието на хората.
Ние не се отказваме да питаме. Помогнахме на кмета, като написахме предложения за 51 заповеди, свързани с благоустройството на града. На сесия той заяви: “Кои сте вие, за да пишете заповеди?”. Обидил се нашият градоначалник! А ето предложението ни за заповед - 1: да се премахнат надписът “Честита Нова година” и плакатите на политическите сили на входа на града и да се придвижи въпроса за направата на красива арка. Вярно, страшно е да се пишат заповеди, като трябва да се следи изпълнението им. На работа, г-н кмете, и не се крийте с общинските съветници зад стратегии, перспективи, програми - писани-недописани, неизпълнени или забравени. Питаме:
1. Кога ще заседава Консултативният съвет по туризъм?
2. Кой чакате да постави въпроса за подготовката на училища и ЦДГ за новата учебна година или и тях ще ги претупате като курорта? Хората излизат в отпуска, а базите с малки изключения, са в тежко състояние.
3. Защо се увеличават средствата за горива и дърва, след като много учебни заведения бяха санирани?
4. С какво допринесе първото посещение на общинска делегация през 2006 г. в Китай, та сега се обмисля да се командиравот 4 човека за нова визита? Защо този лукс при вида на града, уважаеми управляващи?
5. Има програма за развитие на спорта, за която отговаря кметът. Питаме - къде са спортните площадки, кметът посетил ли е училищата, за да види плачевното състояние на спортната база? В приетата от Общинския съвет Програма за развитие на спорта общината е определена визия: “Велинград - уникален спортно-туристически център от национално и международно значение”. Къде го този център, защото никъде не се вижда?
Идва време за избори и ако се окаже, че някои хич не ги е еня за това какво представлява града, по-добре да не се явявят пред този народ, а да се скрият вдън земя. Затова - на работа, господа! След като не пожелахте да поработите за туристическия сезон, то покажете какви стратегии сте приели. А ние ще питаме.
София Ключкова, председател на ИК “Да поработим за Велинград”

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай