Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 17.07.07 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Обектив: СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 17.07.07
Публикувано 2007-07-10 09:49:41 от темпо

МЕБЕЛОПРОИЗВОДИТЕЛИ На 5 юли във Велинград се проведе събрание на Управителния съвет на Националната браншова камара на мебелопроизводителите от дървообработващата промишленост. Досега камарата провеждаше събранията си в София, а Велинград е първият град-домакин извън столицата, съобщи председателят на местното сдружение “Родопска мебел” и член на УС на НБКМ Владимир Коцев. Отчетени бяха резултатите от посещението на мебелопроизводители в Бавария, където те трупаха квалификация.

СЪД Още преди да започне повторното разглеждане на делото на кмета Стоян Дулев, Пловдивският апелативен съд го отложи. Насроченото първоначално на 16 юли съдебно заседание е отложено за началото на октомври, точно в разгара на кандидат-кметската кампания.

СДС Двама делегати за националната конференция на СДС излъчи местната организация на сините във Велинград. В партийния форум на 15 юли ще участват д-р Цветан Дафов и Таня Гончева. СДС-Велинград е взело решение на конференцията да подкрепи кандидатурата на бизнесмена Пламен Юруков за председател на СДС.

РЕМОНТ С отправяне на публична покана за представяне на оферти стартира процедурата за ремонт на СОУ “Св.св. Кирил и Методий” в Сърница. Училището ще претърпи цялостен ремонт по проект на Социалния инвестиционен фонд към МТСП, който се финансира от Световната банка и община Велинград.

ЮБИЛЕЙ 95-годишният юбилей на Радул Радулов бе отпразнуван с много гости и много настроение на 5 юли в дом “Ела”. Бай Радул бе поздравен от приятелите си от туристическите дружества и градския хор, изпяха се много песни, а юбилярът остана верен на умението си да рецитира.

УЧИЛИЩЕ Дългогодишната директорка на СОУ “Св.св. Кирил и Методий” Мария Полежанска излиза в пенсия. Временно длъжността ще изпълнява Боряна Пендарова, а до есента се очаква да бъде проведен конкурс за директорския пост.

КОМАРИ На 9 юли три екипа специалисти извършиха дезинсекция срещу кърлежи и комари във Велинград. При необходимост процедурата ще бъде повторена след месец.

РАЗДЕЛНО По централните улици и на възлови места във Велинград вече са поставени цветните контейнери за разделно събиране на отпадъци. От фирма “Екобулпак” започват разяснителна кампания, която стартира с пресконференция на 10 юли. На 20 юли кампанията ще продължи в детските градини, като е предвиден и концерт на централния площад.

ПРОИЗШЕСТВИЯ В събота късно през нощта 29-годишният Д. К. от Ракитово се е блъснал с мерцедес в ел. стълб. Временно е било преустановено ел. захранването в квартала около ул. “Ив. Клинчаров”. Шофьорът е бил закаран в Спешна помощ във Велинград, след което в болница в Пазарджик, без опасност за живота. През седмицата полицията залови двама шофьори с еднакво съдържание на алкохол - 1.35 промила. Срещу Р.К., 29 годишен от Ракитово, шофирал сеат и М. И., 43 годишен от Костандово, шофирал лада, се води бързо полицейско производство.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България