Велинград - online - Театрална сцена за приятели 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Театрална сцена за приятели
Публикувано 2007-07-18 08:15:09 от темпо

Три самодейни театрални колектива показаха свои постановки през седмицата на сцената на ОНЧ “Отец Паисий”. “Идеята ни е да направим театрален празник с приятелски характер, във Велинград да дадем възможност да се срещнат колективи, които не се познават” - така формулира идеята председателят на читалището Цветан Котев. Първото представление бе предвидено за 13 юли, а часове преди него дойде вестта за смъртта на почетния председател на читалището Димитър Мечев. Колегите и приятелите му от читалището прецениха, че най-добрият начин да почетат паметта му би било да не спират представлението. Преди неговото начало многобройната публика стана на крака и с едноминутно мълчание направи своя последен поклон пред таланта и делото на г-н Мечев. На 13 юли карловският театър представи пиесата за малки и големи на Панчо Панчев “Хитър Петър”. Сценограф на постановката е Веселин Ковачев, който дълги години работи и с велинградските самодейци. Салонът се пукаше по шевовете, нямаше място дори за правостоящи и много хора не успяха да влязат в залата.
На 14 юли за първи път на велинградска сцена публиката видя “Развод по български”. Известната пиеса на Недялко Йорданов бе изиграна от актьорите на самодейния театър от Козлодуй. В неделя самодейците от Каварна показаха класическата комедия “Женско царство” на Ст. Л. Костов.
След седмица ще гостуват театър от турския град Люлебургас, където миналата година велинградският театър показа “100 годишно смешно театро”. Гостите от Турция ще играят на 26 юли в читалището в Лъджене.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води