Велинград - online - Опит за среща 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Опит за среща
Публикувано 2007-07-18 08:17:25 от темпо

На 11 юли в зала “Знаме на мира” в Чепино в рамките на Празниците на културата се направи опит за среща с велинградската общественост по повод 65-та годишнина от рождението на Людмила Живкова. Инициатори на срещата бяха представителите на Федерация за духоовно единение “Роза”, а определям срещата като “опит”, тъй като в залата хората бяха изключително малко.
Журналистката Албена Янкулова-председател на Инициативния комитет за честванията, откри срещата. Членовете на ФДЕ “Роза” определят Людмила Живкова като Бялата птица, защото е единственият държавен ръководител, осмелил се да направи духовно учение основа на дейността на ръководната институция с цената на собствения си живот. Тя е Бяла птица, защото културното отваряне на България към света през 70-те години на миналия век стана факт благодарение на смелостта, образоваността и далновидността й. В резултат на което бяха спасени много паметници на историческото ни минало и култура, опазиха се древни светилища чрез реставрация и консервация.
Представителите на ФДЕ “Роза” припомниха и че по нейно време бяха реализирани проектите “1300 години България”, Асамблеята “Знаме на мира” и НДК. Инициативния комитет обикаля България, разказва лични спомени свързани с Людмила Живкова и дейността й и се обръща към мислещите, чувстващите хора на Духа да не забравят: “Бялата птица ни дари искрата да носим през времето факела на любовта и светлината.”
Веска Божкова

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България