Велинград - online - На Илинден освещават новия параклис на Елин връх 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

На Илинден освещават новия параклис на Елин връх
Публикувано 2007-07-18 08:25:09 от темпо

На 20 юли (Илинден) тържествено ще бъде осветен новият параклис “Свети Илия”, построен на Елин връх. Параклисът стана факт благодарение на усилията на инициативния комитет, сформиран предимно от работещите в ДДС “Алабак”, който преди това направи параклиса “Светии Никола” в местността Никулина черква, а сега се захвана и с изграждането на параклис “Свети Георги” на връх Острец.
На Елин връх преди векове е имало параклис на свети Илия и сега той се възстановява. В 12 часа на 20 юли новият параклис “Св. Илия” ще бъде направен водосвет и храмът тържествено ще бъде открит. Ще бъде раздаден и курбан за здраве. От инициативния комитет съобщиха, че в 10 часа на площада в Каменица ще има подсигурен транспорт за хората, които искат да присъстват на откриването на новия параклис на Елин връх.
Свети Илия ще бъде почетен и в параклиса, построен над Клептуза. Хората, които с много собствени средства и труд издигнаха храма, вече няколко години правят курбан на 20 юли. Сега също се събират пари за курбана, който ще бъде раздаден на самия Илинден. Параклисът “Свети Илия” над Клептуза преди 2 месеца стана жертва на вандали, които се подиграха с труда на хората, “украсиха” храма с грозни и нецензурни надписи, изтръгнаха ел. кабели, откраднаха строителни материали и инструменти, потрошиха направените около параклиса пейки и маси. Създателите на параклиса плакаха от мъка и обида, но се стегнаха и отново поработиха здраво. Така че за Илинден вярващите ще могат да запалят свещ във възстановения параклис.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води