Велинград - online - С Димитър Мечев си отиде една епоха 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

С Димитър Мечев си отиде една епоха
Публикувано 2007-07-18 08:40:28 от темпо

На 13 юли (петък) 2007 г. на 79 години почина Димитър Мечев - основател и диригент на Представителния духов оркестър, дългогодишен председател на читалище “Отец Паисий”, почетен гражданин на Велинград.
Вестта за смъртта на Учителя, както колеги и приятели наричаха г-н Мечев, покруси Велинград. На 14 юли във фоайето на читалището в Лъджене над 3 часа не секна върволицата от хора, дошли да се простят с Димитър Мечев, да оставят цвете, да изразят мъката си в траурната книга. Приятели, самодейци, колеги от училищата и читалищата, политици, общественици, бивши и настоящи музиканти и мажоретки - стотици хора отдадоха последна почит на Маестрото и поднесоха съболезнования на семейството.
Последният път на Д. Мечев, който приживе измина стотици хиляди километри от град на град, от сцена на сцена, от държава в държава, започна от неговия втори дом - читалището. Пред сградата той бе изпратен с траурен марш, изпълнен през сълзи от неговите музиканти. Полицията спря движението на основните кръстовища и даде възможност на дългата траурна процесия да се придвижи до Централните гробища. Сред официалните лица, дошли да отдадат последна почит към Д. Мечев бяха кметът Ст. Дулев и зам.-кметът Н. Вецов, председателят на Общинския съвет Н. Кехайов и общински съветници.
В рамките на церемонията бяха припомнени основните факти от изключително богатата житейска и творческа биография на Д. Мечев. Кратко и емоционално слово произнесе председателят на ОНЧ “Отец Паисий” Цветан Котев, който каза, че с Димитър Мечев си отива цяла една епоха, че той е бил творец с истински възроженски дух и един от съвременните будители. Слово за почетния гражданин на Велинград бе подготвил и председателят на Общинския съвет Н. Кехайов, но разминаване в сценария не му даде възможност да го произнесе. Съболезнователна телеграма изпратиха народните представители от НДСВ от нашата област Петя Гегова и Валентин Милтенов. Огромен бе броят на венците и букетите, изпратени от различни институции и хора.
Музикантите се простиха със своя диригент така, както той ги учи в продължение на 42 години - с музика... На траурната церемония неофициално се роди идеята да бъде предложено Представителният духов оркестър, основан от Димитър Мечев, да носи неговото име.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води