Велинград - online - Дорково отново кани на фестивал 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Дорково отново кани на фестивал
Публикувано 2007-07-24 09:00:34 от темпо

Традиция стана ежегодното провеждане на Международен фестивал за автентичен фолклор в с.Дорково, община Ракитово. Поставяйки началото през 1996 година, фестивалът от регионално премина през национално ниво и вече седем години е на международно равнище. От 1999 година е включен в международния календар на НС на ЦИОФФ-България (ЦИОФФ е международен съвет на организаторите за фолклор и традиционни изкуства, имаща представителства в 75 страни).
Сцената на Международния фестивал за автентичен фолклор, появила се като резултат от художествената самодейност, започва да се утвърждава като единствен носител и продължител на автентичния фолклор. Вдъхновени от магията на неповторимите български народни песни, хора, обичаи, танци, хиляди самодейци в стотиците фолклорни състави се грижат за съхраняването му. На това свято, родолюбиво дело Дорково, нашето китно село, ще бъде достоен домакин! Получавайки финансова и морална подкрепа от общината и със съдействието на Министерство на културата, фондации, представители на бизнеса, фестивалът се провежда успешно и до днес. Сърдечно благодарим на ВСИЧКИ, които подкрепят нашата родолюбива инициатива - ежегодното провеждане на този чудесен празник за дорковци и гостите на събитието. Фестивалът има за цел да популяризира и съхранява автентичния фолклор, който е необходимо да се предава от поколение на поколение и да служи като извор за творците. Международните състави тази година са от: Гърция, Армения, Грузия, Сърбия, Македония, Украйна, Хърватска, а българските колективи надвишават 70.
Подготовката и провеждането на фестивала се осъществява от Организационен комитет, чийто председател е г-н Николай Ковачев, кмет на с. Дорково и от членове-доброволци. Мелодични звуци и прекрасни гласове, огнени танци и пъстри носии – българският фолклор трябва да бъде видян, почувстван и опитан. Каним всички любители на фолклор да заповядат на фестивала, за да се насладят на изпълненията на българските и чуждестранни групи.
От организационния комитет

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води