Велинград - online - СЕСИЕН ОБЕКТИВ 27.07.07 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Обектив: СЕСИЕН ОБЕКТИВ 27.07.07
Публикувано 2007-07-31 08:45:21 от темпо

ХЕМОДИАЛИЗА Общината ще отпусне 15 240 лева от преизпълнение на собствените приходи за закупуване на апарат за хемодиализа за общинската болница. В момента Центърът за хемодиализа има 5 апарата с капацитет 25 болни, но апаратите се нуждаят от чести ремонти, защото са изпълнили критичния брой часове. Броят на болните, нуждаещи се от хемодиализа, е нарастнал на 29 човека, а през туристическия сезон е по-голям. Болницата ще закупи рециклиран апарат, като на доставчика ще се плати половината от сумата, а остатъкът ще е на разсрочено плащане.

СМЕТИЩА В началото на май в. “Темпо” сигнализира за появата на многобройни нерегламентирани сметища по пътя Велинград - Юндола. Проверка от РИОСВ-Пазарджик потвърди, че по пътя Велинград - Пашово има 6 такива сметища, а в самия град техният брой е 14. Общото количество струпани отпадъци надхвърля 300 тона. За тяхното почистване общината ще задели 3000 лева от таксата за ТБО, а “Стройком” ще се заеме с ликвидирането на незаконните сметища.

ТАКСА Гражданите ще плащат нов размер на такса за предоставяне на данни в цифров вид на електронен носител от кадастралния и регулационния план. Досега за един квартал таксата бе 30 лева, а за по-големи площи по 2 лева на декар. Сега таксата за един квартал отпада, за имоти с площ по-голяма от 1 дка ще се заплаща по 10 лева на декар.

НАЕМ От 600 на 1000 лева скочи наемът, който общината ще плаща месечно за детска градина “Фантазия”. Искането е от собствениците на имота от 3058 кв.м., върху който е разположено детското заведение. През май 2007 г. Върховният административен съд е обявил за незаконосъобразна заповедта на кмета на Велинград за отчуждаване на имота и я е отменил. Общинският съвет гласува договорът за наем на тази цена да се удължи до 31 декември 2008 г. Общината ще заплати и разноските по делата в окръжен и върховен съд.

ДОГОВОРИ Съветниците продължиха парадоксалната си практика да удължават едни и да прекратяват други договори за наем на общински обекти. На предишната сесия те прекратиха всички договори, за които наемателите бяха подали молби за удължаване. На сесията през юли обратното - удовлетвориха всички молби и удължиха договорите за обекти на Пазара, до триъгълната градинка и в Драгиново.

НАЧОВОТО По предложение на групата съветници от БСП и искания на граждани местността “Начовото” ще се преобразува във вилно селище. Целта е да се подобрят комуникациите и развитието на туризма в този район над Велинград. Решението на Общинския съвет ще бъде обнародвано в “Държавен вестник”.

СТРОЙКОМ Общинската фирма “Стройком” получи съгласието на съветниците за овърдрафт в размер на 30 000 лева. Управителят Ив. Бояджиев обясни, че 10-15 000 лева ще се използват за закупуването на багер за сметището, защото сега такъв се ползва под наем.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води