Велинград - online - Откъде накъде заведенията трябва да озвучават Велинград?! 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Откъде накъде заведенията трябва да озвучават Велинград?!
Публикувано 2007-07-31 08:54:43 от темпо

Второ лято аз, семейството ми, комшиите, работещите и разхождащите се по центъра на Велинград, на площад “Николай Гяуров”, сме атакувани от непоносимо силна и отвратителна музика от кафенето с наемател Владо Гошевилов. Не знаех, че това чудо се нарича “техномузика”, изразяваща се в непрекъснато тактуване с ударни инструменти и понякога слаб музикален мотив, започващ да се повтаря до втръсване. От сутрин до вечер се чува едно “туп, туп, туп, туп...”, което се набива в мозъка на човека.
Това жестоко наказание се извършва върху нас не само от това кафене. В града, за съжаление, има множество такива дразнители, които жестоко увреждат нервната система и слуховия апарат на хората. Чудя се с какво садистично удоволствие ресторанти си позволяват да тероризират цели квартали до 2-3 часа след полунощ с невероятно силната и пошла чалга. Това е не само липса на култура. Това е някаква параноя.
В другите европейски страни такова чудо няма. В Германия, Франция, Белгия, Люксембург в заведенията музикални уредби няма. Там хората си живеят от спокойно по-спокойно. Правата им на живот са защитени. С какво сме по-лоши от тях, та да бъдем така жестоко инквизирани? Мисля си кои са причините, водещи до този ужас? Разбира се, най-напред ниската интелигентност и голямата арогантност на тези, които си позволяват да нарушават реда по този жесток начин.
След това - слабата работа на управата на Велинград. Шефовете на града или не могат да се справят с нахалните бармани, или изобщо нехаят по въпроса, или (което е най-лошото) мислят, че озвучаването е една екстра за града. Представете си, има наредба от преди няколко години, в която пише: “Заведенията озвучават града до 24 часа”. Откъде накъде заведенията трябва да озвучават града? Сигурно велинградчани нямат музикални уредби или радио, за да слушат хубава музика! Дали хората трябва музикално да се образоват с музиката от заведенията и да се съобразяват с вкуса на съответния барман?! Правилно е музиката да не се чува извън очертанията на даденото заведение.
С голямо удоволствие прочетох във в. “24 часа” заглавието “Месец в ареста, когато съседи се оплачат от силна музика”. Това се урежда с нов административно-наказателен кодекс, направен от група начело с известния професор Кино Лазаров. Крайно време беше със закон да се уреди това безобразие, извършвано доста години върху здравето на велинградчани. Милка Хорозова
По повдигнатия проблем потърсихме още мнения в рубриката ГЛЕДНИ ТОЧКИ

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България