Велинград - online - Плувно лято 2007 - успехи въпреки проблемите 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Плувно лято 2007 - успехи въпреки проблемите
Публикувано 2007-08-07 08:00:18 от темпо

С провелото се в средата на юли Държавно лично отборно първенство за мъже и жени в София завърши сезонът в плуването. Двата велинградски плувни клуба - “Чепинец” и “Белмекен” се представиха достойно и в общо 6-те възрастови групи спечелиха 15 медала. В конкуренцията на 1228 състезатели от 36 клуба от цялата страна двата плувни клуба успяха да докажат, че не само успяват да оцеляват в трудната спортна конюнктура в момента, но и продължават да трупат успехи.
Плувен клуб “Чепинец” взе участие във всички възрастови групи - от най-малката “Златна рибка” до най-голямата - споменатото Държавно първенство за мъже и жени. 39 плувци от клуба мериха сили със силната конкуренция и донесоха във витрината на отбора 2 златни, един сребърен и 2 бронзови медала. Отделно почти всички състезатели донесоха точки, като записаха класирания в челната шестнайсетица. Треньорите на клуба Любов и Христо Доксинови оцениха представянето на своите възпитаници като добро и припомниха, че на практика в момента в “Чепинец” се извършва своеобразна смяна на поколенията. В изминалите няколко години клубът бе напуснат от изявени състезатели като Борис Додников, Полина Михайлова и Катя Санкева, които в момента вече са възпитаници на Националната спортна академия. В близко време се очаква техните успехи да достигнат подрастващи състезатели като Христо Бояджиев, Катерина Данчева и др., които според прогнозите на своите треньори до две-три години ще “жънат успехи” по републиканските басейни. Вече утвърдени имена пък са тези на Иван Бацанов (завоювал сребърен медал при мъжете на 100 м. свободен стил), Моника Трифонова и Мария Станудина, които са в челните класирания на своите възрастови групи.
Другият велинградски плувен клуб “Белмекен” също се представи много успешно през сезона. При това възпитаниците на Йорданка Пенина и Велчо Клешков се състезаваха на три фронта - в плуване, в триатлон и в акватлон. Общо в трите дисциплини бяха спечелни 21 медала (10 в плуването, 7 в триатлона и 4 в акватлона). В плуването най-сериозни изглеждат резултатите на Георги Сейменов, който при младежите успя да завоюва един сребърен и два бронзови медала. При момичетата в малките възрастови групи много надежди за в бъдеще се залагат на Вангелиина Драганова, Цветелина Русинова и Анна Гаргова, които донесоха във витрината на клуба цели 7 медала.
Не по-малки са успехите на ПК “Белмекен” и в триатлона, и в акватлона, където въпреки малко по-слабата конкуренция бяха завоювани 4 златни, 3 сребърни и 4 бронзови медала. И от двата плувни клуба споменаха, че се надяват за в бъдеще да бъдат отпуснати повече средства за спорта и в частност за плуването, тъй като това ще позволи да се участва с повече състезатели на първенствата. Тези дни са се провели и преговори с кмета на общината Стян Дулев и с управителя на предприятието “Спортни имоти и пазари” Атанаска Хрисчева за възможността Велинград да кандидатства през 2008 година за домакинство на малките възрастови групи на централния минерален плаж. За целта ще трябва да се отстранят някои недостатъци по 50-метровия басейн, като споменатите ръководни органи са се ангажирали по изпълнението на тази идея. ПК “Чепинец” и ПК “Белемекен” изказват ще веднъж своята благодарност към община Велинград за осигуряването на транспорт за изминалите състезания от плувния календар.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола