Велинград - online - ТЕМПО КОМЕНТАР: Детайли, които не трябва да пренебрегваме 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

ТЕМПО КОМЕНТАР: Детайли, които не трябва да пренебрегваме
Публикувано 2007-08-07 08:40:50 от темпо

Пак да се взрем в уж дребните неща - малки, но способни да обръщат колата.
В разгара на курортния сезон може на мнозина да им се стори дребен и несъществен детайл състоянието на част туристическите табели във Велинград. Показваме две - едната е стара, избеляла, с нечетящи се надписи и се намира в градинката срещу общинския бизнес център. Това е първата табела, която попада пред погледа на гостите от чужбина, чиито автобуси обикновено спират точно там. На другата снимка се вижда само оригиналната дървена стойка пред общината, на която доскоро бе картата за велосипеден туризъм, изработена от сдружение “Байкария”. Картата първо бе скъсана, после безследно изчезна. Това преди време се случи и с таблото на площад “Н. Гяуров”, което упътва към слънчевия часовник в двора на ПГИТ “Ал. Константинов” - добре че от училището проявиха упорство и го възстановиха.
Да бяха само тези примери за нехайно отношение към информацията за туристи, но за жалост не са само те и не са от вчера. На централния площад от години стои картата за минералните води, която заблуждава туристите в коя посока е Чепино и в коя Каменица. Писали сме по този повод, но... Писали сме и за тъй нужните табели до минералните чешми с поне кратка информация за това какво лекуват - въпрос, която интересува всеки гост на курорта, решил да си напълни шише минерална вода. И за това, че табелите трябва да се поставят така, че да е удобно на туриста да ги прочете, а не да е принуден да тъпче тревата, за да достигне до нужната му информация.
За един туристически център тези уж дребни детайли изобщо не са за пренебрегване. А и не изискват нито много средства, нито големи усилия. Нужно е просто повече желание да се работи в името на туриста и на туризма.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай