Велинград - online - Победителят от тенис турнира “Двореца” Димитър Каленов:“В града ни има само един 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Победителят от тенис турнира “Двореца” Димитър Каленов:“В града ни има само един
Публикувано 2007-08-14 09:11:43 от темпо

Димитър Каленов е роден във Велинград преди 35 години. С тенис на корт се занимава от 1995 г. От тогава в своята кариера има записани две титли през 1999 г. (индвидуално и на двойки) на асфалт, титла от турнира в Костандово през 2004 г. и две първи места от провеждащиия се вече трета поредна година турнир в хотел “Двореца”. - Г-н Каленов, само преди седмица спечелихте втората си шампионска титла по тенис на корт за аматьори, а като прибавим и още една спечелена през 2005 г. и един финал през 2006 г. се очертавате като най-успешния състезател във Велинград. С какво според вас превъзхождате останалите участници?
- Мисля, че се представям успешно заради разнообразната игра, която използвам. В това отношение много ми помогнаха тренировките преди години във Висшия медицински институт в София, където треньорът ме научи да използвам различни видове игри според противника. В зависимост от играча, срещу когото се изправям, избирам дали да играя на мрежа или от задна позиция с продължителни разигравания. Този тип подбиране на играта мисля, че стои в основата на успехите ми.
- Срещу кого от тазгодишните съперници ви беше най-трудно?
- На полуфинала срещу Йовчев, където въпреки победата ми с 2:0 сета срещнах доста трудности и най-вече на финала, където срещу опитен играч като Минков трябваше да се мобилзирам изцяло.
- Вие сте и основният организатор на турнира вече трета поредна година, лесно ли се организира подобно състезание?
- Не е никак лесно, като основният проблем идва от наемането на корта и преговорите за неговото ползване. Ето тази година например бяхме принудени да прекъснем за малко турнира, тъй като трябваше да се съобразяваме с гостите на хотела. Не е лесно и да се разреши въпросът с финансите. В това отношение изказвам благодарност на Виктор Йовчев, Владислав Калоферов, Атанас Палигоров, фирма “Омега нет”, фирма “Славянка” и Атанас Семерджиев, които бяха спонсори на турнира.
- Състезанието има добра масовост, но прави впечатление, че твърде малко участници има извън Велинград. Имате ли идея да направите нещо в това отношение?
- Да, пускам обяви в интернет, лично разговарям с други състезатели, но основният проблем тук е свързан с продължителността на турнира, който изисква голям престой на гостите, а това е свързано с финансови разходи.
- Според вас какво е нивото на тениса, който се играе във Велинград?
- Доста високо като за непрофесионалисти и това е не само мое мнение, тъй като участници от други градове споделят същото виждане. Освен това в местните турнири поочти винаги победителят е от Велинград.
- Според вас в какво състояние са кортовете в града и има ли достатъчно такива?
- Единственият удобен корт в града ни е този на хотел “Двореца”, останалите не стават. В хотел “Камена” почнаха да строят хубав корт, но не го довършиха; в базата на Министерски съвет и в болница “Вита” настилките не са подходящи. - Имате ли някакви идеи в тази посока? - Обмисляли сме с мои съмишленици идеята да съберем средства и да построим един тенис корт, който по предварителни разчети струва между 20 и 50 хиляди лева, но не можем да намерим подходящо място за това.
- Какви са бъдещите спортни инициативи пред Вас?
- В средата на септември предстои турнир по тенис на корт в Костандово, който също е традиционен и носи името на Йонко Иванов. Имам покана за участие на турнири в съседните Пещера и Брацигово, където също може да играя.
Николай Стойнов

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България