Велинград - online - МРРБ търси фирма-изпълнител за ремонт на околовръстния път 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

МРРБ търси фирма-изпълнител за ремонт на околовръстния път
Публикувано 2007-08-14 09:13:04 от темпо

Повече от 4 години велинградчани очакват да започне ремонта на околовръстния път от входа на града откъм Пазарджик до парк “Клептуза”. Надежди имаше още през 2003 г., но те останаха само на хартия. През 2005 г. бе одобрен проект по ФАР. Измина повече от година, през която на околовръстното зейнаха такива дупки, че се появи идея бизнесмени да събират пари и да помагат на общината, само и само да се запълнят поне най-големите кратери по асфалта. На 9 ноември 2006 г. зам.-кметът Милиян Арсов съобщи, че община Велинград ще получи 624 413 евро (без ДДС) за ремонта на околовръстното и че той ще започне напролет. Пролетта на 2007 г. дойде и замина, ремонтът пак не започна. Причината - всички процедури се движат от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Изпълнителна агенция “Пътища”.
Преди броени дни, на 7 август 2007 г., МРРБ обяви открита процедура за избор на фирми, които ще изпълняват ремонти на пътната инфраструктура в 20 общини по проект “Поодпомагане развитието на потенциала на регионалния туризъм чрез обновяване на пътната инфраструктура”. 20-те общини, една от които е Велинград, са разделени в 12 лота, за които ще се търсят фирми-изпълнителки на ремонтните дейности.
Околовръстният път във Велинград е включен в лот 3. За ремонт са предвидени малко над 5 километра. Офертите ще се приемат до 19 септември 2007 г., а ден по-късно е самият конкурс. В обществената поръчка не е упоменат срок за изпълнение.
Кога реално има шанс да започне ремонтът на околовръстния път? Отговорът зависи от това как ще премине обявената от МРРБ процедура по обществената поръчка, дали ще има ообжалване и кога ще бъде сключен договор с фирма-изпълнител. И най-малкото забавяне плюс ранно идване на зимата може да не позволи ремонтът да започне тази есен. И тогава - пак напролет, само че пролетта на 2008 година...
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола