Велинград - online - Кметът Дулев даде на “Беев груп” поръчка за над 1 милион лева 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Кметът Дулев даде на “Беев груп” поръчка за над 1 милион лева
Публикувано 2007-08-14 09:22:36 от темпо

На 6 август 2007 г. кметът Стоян Дулев издаде заповед, с която определи за изпълнител на обществената поръчка за доставка на горива “Беев груп” ООД. На второ място е класиран досегашният доставчик “Целев” ЕООД. Другите две фирми, които първоначално бяха допуснати за участие в конкурса - “Петрол” и “Сигма ойл”, впоследствие са отстранени от комисията с председател зам.-кмета Никола Вецов. Като причина за отстраняването им е посочено “непълна ценова оферта”. Резултатите от конкурса напълно потвърдиха очакванията на кого общината ще даде поръчката - крайният победител бе предизвестен. Още с нейното обявяване бе ясно, че ще предизвика големи бизнес-апетити. За първи път стойността на поръчката за горива е толкова висока - прогнозната беше над 960 000 лева, а действителната много над тази сума. Завишението не е само заради по-високите цени на горивата, а и защото общината тази година заявява по-големи количества. Ясно беше, че 1/13 част от общинския бюджет (на толкова се равняват парите за обществената поръчка) не са хапка за всяка уста, а си имат специален адресат. И затова не бива да е изненада, че “Беев груп” бе класирана на първо място. Въпреки че “Беев груп” даде най-високи цени в офертата си: 1.87 лв за дизел и 1.94 лв за бензин. За сравнение: офертата на “Петрол” беше за 1.71 за дизел и 1.88 за бензин; на “Целев” - 1.50 лв за дизел и 1.58 за бензин и на “Сигма ойл” - 1.72 за дизел и 1.84 лв за бензин.
Конкурсът най-вероятно ще бъде обжалван. Още при подаване на документите за участие от “Целев” са подали възражение за грешки в конкурсната документация, подготвена от общината. Самата процедура на провеждане също е уязвима, така че сигурно ще се стигне до произнасяне на съда по нейната законосъобразност.
Дали избирайки фирмата, дала най-високи цени, общината защитава обществен или личен интерес? И дали вместо да издуха толкова пари през ауспусите на новите си возила общината не можеше да задели част от огромната стойност на поръчката за горива за решаването на далеч по-важни проблеми? Ясно е, че идат избори и баницата трябва да се разпределя бързо - знайно в чия полза. А ползата за обществото е само една - да види как падат поредните маски.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води