Велинград - online - Кинолози от 5 държави зарадваха любителите на кучета във Велинград 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Кинолози от 5 държави зарадваха любителите на кучета във Велинград
Публикувано 2007-08-21 08:37:18 от темпо

В събота, неделя и понеделник в парка на Вельова баня се проведе международна изложба на кучета, организирана от Българската републиканска федерация по кинология (БРФК).
Г-н Камен Литов от БРФК, обясни, че това е първата от три такива изложби и след Велинград тя ще бъде показана на Охридското езеро и в сръбския град Крагуевац. “Търсим хубави и известни градове и места, за да популяризираме кинологията. За тези, които правят кучетата, това е труд, а за останалите искаме да се превърне в шоу и забавление. Мъчим се да станем посредници между няколко балкански идеи, защото за европейците има кой да мисли, но ние трябва да се справяме сами”, каза г-н Литов. Изборът на Велинград е дошъл в последния момент - първоначалната идея е била изложбата да е на Цигов чарк и затова разгласата за нея бе малка.
На изложбата във Велинград бяха представени кучета от България, Сърбия, Русия, Румъния и Украйна. Публиката видя огромно разнообразие от екземпляри и породи и се възхити на отлично гледаните животни, които като истински “професионалисти” демонстрираха най-добрите си качества. Познавачите три дни обсъждаха кучетата и техните отличителни дадености. Цените на най-ценните екземпляри също бяха предмет на разговори - имаше елитни кучета, чиито цени тръгват от 3000 евро и могат да достигнат поне 10 пъти над тази сума. Изложбата имаше и конкурсен характер, като за победителите организаторите осигуриха купи и награди. В неделя интересът на публиката бе и към Гаро от “Биг Брадър”, който също разходи куче из парка на Вельова баня. Събитието бе истински празник за любителите на кучета от Велинград. Те не се престрашиха да мерят сили с гостуващите елитни кучета, въпреки че срещу такса от 25 лева всеки желаещ можеше да участва. Но могат да се стягат за догодина, когато според уверенията на организаторите от федерацията по кинология, изложбата отново ще гостува във Велинград. Условията в парка на Вельова баня и настаняването в хотел “Кисловодск” са добри, а надеждите са, че при по-голяма реклама на събитието със сигурност ще дойде и повече публика.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай