Велинград - online - Кои партии ще излъчат кандидати за кмет? 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Кои партии ще излъчат кандидати за кмет?
Публикувано 2007-08-21 08:53:34 от темпо

Ще участвате ли със самостоятелна кандидатура за кмет? Отговор на този въпрос потърсихме от лидерите на част от политическите партии във Велинград. Въпреки че до местните избори остават само 2 месеца, в нашата община партиите все още не бързат да свалят картите си на масата.
НДСВ има официално решение, че няма да издига самостоятелна кандидатура за кмет на община Велинград, каза общинският координатор на жълтите Иванка Станчева. Партията ще участва със собствена листа за съветници, която ще се коментира на общо събрание в началото на септември. В него ще участват и депутатите на НДСВ от Пазарджишки избирателен район. От всеки кандидат за съветник ще се иска биография под формата на CV, а партийното ръководство ще разгледа и представители на НДСВ в секционните избирателни комисии.
На 14 август СДС - Велинград проведе общо събрание, на което е взето решение, че синята партия няма готовност за излъчване на кандидат-кмет на общината. На този етап СДС не води и официални разговори за коалиция, която да подкрепи единна кметска кандидатура и изчаква да стане ясно дали ще има такава. Новото е, че предложенията за общински съветници ще се правят само от членове на СДС и то писмено. Тази седмица листата за общински съветници от СДС ще бъде наредена на базата на направените предложения.
Другата дясна партия ДСБ все още няма окончателно решение. Мислим и за самостоятелна кандидатура, каза общинската председателка Капка Колчагова. ДСБ също ще има собствена листа за съветници. От името на ЗНС Екатерина Каферинова заяви, че те няма да участват в кметската надпревара самостоятелно. Умуваме за коалиция, но ще стане ясно след седмица, каза земеделската лидерка. ЗНС ще издига кандидат-кметове в 8-9 села, ще има и листа за съветници. ГЕРБ най-вероятно ще излъчи кандидат-кмет, съобщи общинският председател д-р Жечо Чешмеджиев. В момента на областното ръководство на ГЕРБ са предложени 3 имена за кандидат-кметове на община Велинград. Крайното решение ще е на изпълнителната комисия на ГЕРБ в София и на неформалния лидер Бойко Борисов. От ГЕРБ очакват предложеният от тях кандидат-кмет да получи подкрепа и от други партии. От партия “Атака” все още не са обявили решение за участие в кметския вот. Очаква се и решението на централата кой ще ръководи местната структура на “Атака” на изборите през есента.
С оправдано голям интерес се очаква какво ще реши за тези избори ДПС. Областният координатор Ахмед Хаджийски обяви, че ДПС ще има решение за своите кандидатури по общини най-рано в края на август. Обичайно ДПС казва тежката си дума часове преди крайния срок за регистрация и едва ли и сега ще изневери на традицията.
Напрегнато очакване и вътрешнопартийна дискусия цари в БСП. Местната организация премина през дълга процедура по излъчване на кандидати за кмет и за съветници. В момента текат срещи с централното ръководство и пленуми, чиято цел е да се стигне до окончателно решение дали червените ще се явят самостоятелно на кметския вот през есента.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води