Велинград - online - Гражданска инициатива за параклис на Централните гробища 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Гражданска инициатива за параклис на Централните гробища
Публикувано 2007-08-21 08:59:29 от темпо

На Централните гробища във Велинград да бъде изграден параклис - за осъществяването на тази идея се обединиха група граждани, които ще внесат предложение до Общинския съвет за преотреждане на подходящ терен за построяване на храма. Инициативата е на Веска Божкова, Георги Янев, Гергана Герасимова, Снежана Велева, Стефан Асенов, Марин Мариновски и Стоянка Енчева.
В момента в нито един от гробищните паркове във Велинград няма параклис, в който да може да се извършва погребалн ритуал за вярващите християни. С построяването на храм на Централните гробища ще се даде такава възможност. Няма да има конфликт между различните вероизповедания, защото мюсюлманските гробища са отделени. Централните гробища бяха осветени от покойния вече Пловдивски митрополит Арсений през януари 2005 г., когато бе издигнат и християнският кръст, направен с помощта на дарители.
Инициаторите ще потърсят одобрение и съдействие от страна на местната власт и общественост. Те предвиждат разширена среща с представители на общината, свещениците от Чепинското корито и граждани, за да се обсъди идеята в детайли. С нея с писмо ще бъде запознат и новият Пловдивски митрополит Николай.
Целта е напролет догодина около Черешова Задушница да бъде направена първата копка на параклиса, а той да носи името “Архангел Михаил”. За събиране на нужните средства ще бъде открита банкова сметка, а дарения ще се набират и с помощта на кутии, разположени на възлови места във Велинград. Инициативата е отворена - всеки, който я подкрепя, може да помага за осъществяването на крайната цел.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води