Велинград - online - Полицията отново предупреждава за измами по телефона 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Полицията отново предупреждава за измами по телефона
Публикувано 2007-08-28 08:45:44 от темпо

Областната дирекция “Полиция” - Пазарджик отново предупреди официално, че на територията на областта зачестяват случаите на опити за измами по телефона. Жертва на измамите са най-често пенсионери, а основните “сценарии” са три. Първият е обаждане от лице, което се представя за служител на фирма и ви уведомява, че печелите награда (телевизор, хладилник, климатик и др.). За да получите обаче наградата си, трябва да закупите ваучери за презареждане на карта от мобилен оператор за сума от 20 до 50 лева. Предоставят и телефон за обратна връзка, на който да продиктувате номера на ваучера. Най-често номерът е на един мобилен оператор, а закупените ваучери на друг.
При втория “сценарий” по телефона се обажда непознат, който се представя за ваш близък или роднина, без да споменава името си. Казва, че от дълго време е в чужбина и пита дали се сещате кой е. Ако евентуално назовете име, веднага казва, че е изпратил по куриерска фирма колет с голяма сума пари. Моли да вземете колета, докато той се върне в България, като трябва да платите на фирмата определена сума пари. Хваналите се на тази измама разчитат, че ще си възстановят дадената сума от парите в колета, но получават празна кутия. Има и измамници, които се представят по телефона за вашия личен лекар и обясняват, че имат спешен случай, но за нещастие им е свършил лимитът на картата. Молят да закупите ваучери, които ще ви възстановят. Оставят телефон, на който да продиктувате номера на закупения ваучер, но после не чакайте да си получите парите обратно.
От полицията съветват при такова обаждане първо да се уверите дали човекът е този, за когото се представя - да позвъните на роднини и близки, дори на районния полицейски инспектор. За да помогнете за разкриване на измамника, обадете се на тел. 166 или в най-близкото поделение на МВР.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води