Велинград - online - Общината даде нов клуб на инвалидите 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Общината даде нов клуб на инвалидите
Публикувано 2007-09-05 12:33:17 от темпо

Общинското помещение в блока на ул. “Ал. Стамболийски”, което досега се ползваше под наем от Пощенска банка, ще бъде превърнато в Клуб на инвалидите. Решението бе гласувано от общинските съветници на тяхната извънредна сесия на 29 август по молба на Организация на инвалидите “Зорница”. Организацията има съдебна регистрация от 22 юни 2007 г., а нейн председател е Катя Славова.
В молбата си до кмета на общината г-жа Славова припомня, че досегашният Клуб на инвалидите (до трафопоста към ЦДГ “Радост”) побира едва 25-30 човека, а членският състав на Съюза на инвалидите във Велинград е 400 души. В това помещение няма как да се обособи и офис за организационна работа. Помещението на ул. “Ал. Стамболийски” е удобно и заради това, че в съседство до него е Бюрото за социална рехабилитация и така се оформя един социален комплекс в полза на хората с увреждания.
Двама съветници при обсъждането застъпиха позицията, че решението трябва да се обмисли, защото мястото е търговско и от него общината би могла да има финансови постъпления. Димитър Касапски го определи като “златна кокошка” и предложи клубът на инвалидите да не е там, а да се търси по-голямо помещение. Владимир Гушевилов поиска първо да се гледа в комисиите.
Но в крайна сметка съветниците подкрепиха молбата на хората с увреждания и дадоха исканото от тях помещение. Ползването му ще е безвъзмездно, за срок от 5 години.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България