Велинград - online - Двама социалисти излизат като независими кандидати за кмет 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Двама социалисти излизат като независими кандидати за кмет
Публикувано 2007-09-05 12:42:08 от темпо

БСП подкрепя Иван Лебанов, Михаил Алексиев не се отказва
Късно в петък вечерта се състоя заседание на Изпълнителното бюро на БСП - Велинград. В него са участвали и представители на партийното ръководство от областта. Темата е била участието на БСП на местните избори в община Велинград. Преди време на базата на резултати от собствено социологическо проучване и дълги анализи ръководството на социалистите прецени, че по-добрият вариант за БСП е да не издига самостоятелна кандидатура за кмет на общината, а партията да даде своята подкрепа за независим кандидат.
Една от предизборните драми в БСП - Велинград е, че двама социалисти са направили открита заявка, че ще участват в изборите като независими кандидати. Това са Иван Лебанов, общински съветник, член на Висшия съвет на БСП и Михаил Алексиев, също общински съветник от БСП, заместник-председател на местния парламент, екскмет на общината от времето преди 1989 г.
В тайното гласуване на кандидатурите са участвали присъстващите 24 от общо 25 членове на “пленума”. Кандидатурата на Иван Лебанов е подкрепена с мнозинство от 18 гласа. Четири гласа са дадени от социалисти за другия обсъждан кандидат - Михаил Алексиев, а две бюлетини са били невалидни.
Резултатът от гласуването означава, че БСП ще подкрепи Иван Лебанов като независим кандидат за кмет на община Велинград. Олимпийският медалист Иван Лебанов влиза в кметската надпревара за втори път. Припомняме, че той беше официален кандидат на БСП в частичните избори за кмет през есента на 2005 година, но загуби на балотажа срещу настоящия градоначалник Стоян Дулев. Иван Лебанов в момента ръководи Високопланинската база “Белмекен”.
Въпреки резултатите от вътрешнопартийното гласуване, в събота Михаил Алексиев заяви за в. “Темпо”, че не се отказва от намеренията си и ще участва в кметските избори като независим кандидат. В негова подкрепа вече е сформиран Инициативен комитет, в който влизат: Георги Гушевилов, Атанас Бирников, Антон Митров, проф. Боряна Чолева, Димитър Кавръков, Васил Палигоров, Васил Кърпачев, арх. Ели Крайчева-Главеева, Екатерина Петричева, Веселин Масларов, Иван Янкулов, Йордан Тилев, Кънчо Бозев, Мария Чаралозова, Никола Вандов, Никола Джурков, Светлозар Алексиев, Филип Филипов. Инициативният комитет излезе и с обръщение към гражданите в подкрепа на М. Алексиев.
Още този понеделник случаят с двете независими кандидатури за кмет от редиците на БСП във Велинград ще бъде разглеждан на високо ниво в партийната централа на “Позитано”. Така че темата ще е с продължение...
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води