Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.09.07 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.09.07
Публикувано 2007-09-05 12:46:03 от темпо

СЪЕДИНЕНИЕ Във Велинград деня на Съединението 6 септември ще бъде отбелязан с тържество пред сградата на общината. Сутринта в четвъртък ще бъдат издигнати националното знаме и знамето на ЕС и ще бъде припомнено значението на Съединението в българската история.

КРАСИВА БЪЛГАРИЯ И тази година община Велинград ще кандидатства с два проекта по “Красива България”. Ще чакат одобрение проект за ремонт на сградата на Стария съвет на стойност 198 242 лева и за ремонт на Основно училище “Георги Бенковски” за 199 380 лева. Според условията на конкурса общината и “Красива България” си поделят разходите.

БСП Групи социалисти от Велинград в събота взеха участие в националната среща-събор на връх Бузлуджа. В неделя заради транспортна авария социалистите не успяха да поднесоха цветя и да участват в ежегодното възпоменателно тържество на връх Милеви скали.

ЧОЛАКОВО От новата учебна година в Чолаково ще бъде разкрита група за полудневна детска градина. В нея ще се обучават 12 деца, ще бъде открито и едно ново работно място.

ПИЯНИ Вечерта след събора на Юндола миналата неделя в ареста са прибрани двама подпийнали мъже. Първият е Я. К., 44 г. от Костандово, който е хванал да стреля с газов пистолет. Оръжието му е иззето и му е пуснат акт за дребно хулиганство. В ареста се е озовал и 36-годишният Х. К. от Бирково, който управлявал Опел Кадет с 1.61 промила алкохол.

НАДЗОР Министерството на регионалното развитие откри конкурсната процедура за строителен надзор на строителството на инфраструктура по проекта за подкрепа на регионалния туризъм в 22 общини. Една от общините е Велинград и се очаква по този проект да започне ремонт на околовръстния път от входа на града до парк Клептуза.

ФОЛКЛОР С поредица от успешни изяви се похвалиха самодейците от фолклорния ансамбъл “Бояна” към читалището в Костандово. на 24 и 25 август те изнесоха два концерта в Баня, Карловско по повод петата годишнина от обявяването на “царската” Баня за град. На 26 август ансамбъл “Бояна” гостува с едночасов концерт на празника, с който град Доспат отбеляза своята 30-годишнина. Поредно участие самодейците ще имат на 8 септември на събора в с. Симеоновец и на 16 септември на събора на армъните във Велинград.

ПРАЗНИК На 28 август в Клуба на пенсионера в кв. Каменица тържествено бяха чествани рождените дни на родените през август 25 мъже и жени. Водеща на празника бе Мария Калпазанова, а поздравите бяха от певческата група с ръководител Никола Чолаков.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола