Велинград - online - БСП потвърди подкрепата си за Иван Лебанов 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 11
· Започва строителството на нова детска градина в Драгиново
· Съединението, което ни прави горди българи
· Първа копка на зала-мечта в НПГГС „Христо Ботев“
· Кметът се извини за загражденията по време на концерта
· КРИМИ ХРОНИКА 11.09.18
· Ловно-рибарското дружество във Велинград уверено крачи през три века
· Търсят се над 20 учители
· Кой развя велинградски байряк на връх Монблан
· Малки обяви: 11.09.18
· Житейски път, достоен за пример
· “Звънче” стигна “До върха на планината” в Португалия
· Приз от „Пусть всегда будет солнце“
· Георги Сейменов сред най-бързите плувци-ветерани в Европа
· „Чепинец” се завърна на победния път
· ПОЩА: Велосипедисти сигнализират за дупки по пътя Дорково - Дъново
· Три дни летни ски на Юндола
Tuesday, September 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.09.18
· Велинград отпразнува юбилеи и придобивки
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра

БСП потвърди подкрепата си за Иван Лебанов
Публикувано 2007-09-11 08:12:59 от темпо

На 4 септември, ден след посещението в партийната централа в София, председателят на БСП-Велинград Тома Пачалов даде пресконференция. Темата бяха местните избори и очерталите се две независими кандидатури за кмет на общината от средите на БСП - Иван Лебанов и Михаил Алексиев.
Тома Пачалов подробно разясни процедурата, по която БСП от април до септември е взела решението кого да подкрепи. През април е проведено вътрешнопартийно проучване, което е показало, че във Велинград БСП не следва да издига своя кандидатура, а да търси подкрепа за гражданска независима фигура. Последвало е социологическо проучване от Юрий Асланов, в което най-голям процент доверие сред членовете и симпатизантите на БСП е събрал Иван Лебанов. На пленум е решено БСП да подкрепи Иван Лебанов като независим кандидат за кмет на община Велинград. “Като не игнорираме качествата и възможностите на другия независим кандидат Михаил Алексиев, им бе предложено да работят в екип. Михаил Алексиев пое ангажимент да оттегли своята кандидатура и Инициативен комитет, като се търси удовлетворяващо го място в листата за съветници. Това може да стане на последващ пленум на БСП. Двата щаба на двамата независими кандидати се обединяват зад кандидатурата на Иван Лебанов”, обобщи Тома Пачалов.
Още на следващия ден обаче Михаил Алексиев разпространи свое официално изявление, което публикуваме отделно (виж карето). Г-н Пачалов съобщи още, че в БСП има 57 човека, номинирани за съветници, от които 32 са потвърдили своето съгласие да бъдат включени в листата. Сред тях има 28 нови и 4 имена на досегашни съветници. Подредбата на листата, в която се се търси баланс и приемственост, предстои да бъде одобрена на пленум.
На въпрос на в. “Темпо” дали след дадената подкрепа за Иван Лебанов БСП спира всякакви други преговори за подкрепа на кандидати и участие в коалиции, Тома Пачалов отговори: “Всичко е възможно до последния ден, разрешен от закона за регистрация. Зависи от другите кандидатури и политически хормации. В БСП има две групи, оторизирани да водят такива разговори”. Председателят на БСП-Велинград заяви, че целта им на предстоящите местни избори е да влязат във втория тур на изборите за кмет на общината и да спечелят повече от досегашните 5 места за общински съветници.
Очаква се в началото на тази седмица да бъде обявен съставът на Инициативния комитет, който издига Иван Лебанов като независим кандидат за кмет на община Велинград. Елена Баева

На знакова дата Пирински редом до Лебанов Тази година 9 септември бе отбелязан във Велинград със скромно тържество пред паметника на съпротивата, където с едноминутно мълчание бе почетена паметта на загиналите. Нямаше речи и доклади, но имаше показателно присъствие. Гост на тържеството беше председателят на Народното събрание Георги Пирински, който от няколко дни е на почивка в хотел “Велина” във Велинград заедно със съпругата си. Както и миналата година, въпреки отпуската, Г. Пирински дойде да поднесе цветя на 9 септември. Местният актив на БСП отбеляза, че председателят на парламента и депутат от нашия избирателен район показа недвусмислената си подкрепа за независимия кандидат за кмет Иван Лебанов. Другият независим кандидат от БСП Михаил Алексиев не взе участие в мероприятието. Цветя на паметника поднесоха и депутите Альоша Маков Даков от Коалиция за България и Фидел Беев от ДПС.
Темпо

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Пречистване на отпадни води