Велинград - online - Първолаците с 50 по-малко от миналата година 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Първолаците с 50 по-малко от миналата година
Публикувано 2007-09-11 08:17:50 от темпо

479 деца от набор 2000 са записани за първи клас в община Велинград през новата учебна година. Те са с 48 по-малко от първолаците миналата година - бройка, която отговаря на почти 3 паралелки. Една от възможните причини за по-малкия брой деца в първи клас е, че във Велинград расте броят на децата, които са с родителите си в чужбина. Най-много първолаци по традиция ще посреща ОУ “Неофит Рилски” в кв. Чепино. Тук ще учат 80 първокласници, като част от тях са от ромската махала Анезица. През новата учебна година в общинските училища ще учат общо 4532 ученици от първи до дванадесети клас. През лятото в училищата имаше само козметични ремонти с изключение на ОУ “Неофит Рилски”. В него върви отдавна чаканият ремонт по проект “Красива България”, който в движение бе съчетан и с ремонт по линията на енергийната ефективност, финансиран от Социалния инвестиционен фонд и общината. С пари от СИФ се ремонтира и СОУ “Св.св. Кирил и Методий” в Сърница. Новото през 2007/08 г. е, че ще има ученици с униформи. Професионалната гимназия по икономика и туризъм “Ал. Коонстантинов” спечели проект за въвеждане на ученически униформи през Министерството на образованието. И други училища имат подготвени такива проекти и очакват положителноо становище.
Козметични бяха ремонтите и в детските градини. Броят на целодневните градини в общината се увеличи на 6, след като полудневната в Драгиново стана целодневна. Яслените групи за Велинград остават 3 - в “Слънчице” и “Фантазия”.
В дните преди началото на учебната година на педагогически съвети учителите обсъждат предложението на Министерството на образованието за диференцирано заплащане. С решение на педагогическите съвети миналата седмица училищата в Света Петка и Медени поляни се отказаха засега да въвеждат диференцираното заплащане. До 12 септември решение трябва да вземат и останалите учебни заведения.
Остава открит и въпросът дали на 15 септември учителите в ожбщината ще стачкуват, ако не бъдат удовлетворени исканията им за стопроцентно увеличение на заплатите. Настроенията в подкрепа на стачката са факт, но до първия учебен звънец на 15 септември са възможни много сценарии. Всяко учебно заведение само ще взима решение дали на 15 септември да има ефективна или симвоолична стачка, научихме от г-жа Мария Фърцова, председател на СБУ към КНСБ във Велинград.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води