Велинград - online - Ротари маратон - послание за здраве и мир 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Ротари маратон - послание за здраве и мир
Публикувано 2007-09-26 11:14:31 от Темпо

Трите Ротари клуба от Пазарджик, Велинград и Панагюрище за втора поредна година организираха Ротари маратон на 22 септември в курорта Цигов чарк. Денят на независимостта на България бе избран от ротарианците, за да се насърчи здравословния начин на живот сред повече хора и начинанието успя.
На старта застанаха 72 участници: 49 мъже, 18 жени и 5 деца, като най-възрастният бе Петър Петров на 71 години, а най-малката бе 7-годишната Ирина Борисова, която спечели всеобщото възхищение, пробягвайки 5 километра с четвърти резултат при жените. Героят на Ротари маратона и тази година бе Петър Кеков, който е без крака, но премина 42 километра с инвалидната си количка. Маратонците стартираха на 5, 10, 22 и 46 километра. Дистанция от 46 км е по-голяма от класическия маратон, тъй като Ротари маратонът е замислен като обиколка на язовир Батак и така разстоянието става по-дълго. Според всички участници Ротари маратонът е и по-тежък, тъй като теренът е планински, има изкачване с денивелация 250 метра и надморската височина от 1050 м се увеличава на 1350 м в района на летовището “Св. Константин”. Но по общо мнение тази година маркировката на маршрута бе перфектна, а организацията от страна на трите клуба - на високо ниво.
5-километровата дистанция бе спечелена при жените от Маринела Чавдарова. При мъжете триумфираха момчетата от ВУИ “Ангел Узунов” - Ракитово: първо място за седмокласника Велизар Цветков, второ за Данаил Цветанов, които получиха и специални награди от организаторите. 5-те километра пробягаха и много велинградчани като Стоянка Гинчева, Ирина Поибренска, Бранко Манушев, Ангел Манолов, Галина Додникова и др. Победител на 10 километра стана известният велинградски биатлонист Васил Овчаров, който и преди година записа челно класиране на Ротари маратона. Същата дистанция успешно пробягаха Свилен Топчиев - преподавател и Розван Андреев - ученик във ВУИ “А. Узунов” Ракитово. При жените най-бърза на 10 км бе Емилия Дамбарова. Велинградският Ротари клуб излъчи победителя на 22 километра - Асен Попов, а при жените първа стана Нина Миткова.
46-километровата обиколка на язовир Батак бе спечелена от Мирослав Тончев с време 3 часа и 34 минути. Той е и миналогодишният победител, печелил е маратона на София, участвал е в състезанията по триатлон за деня на Велинград. След него се нареди Петър Христов - паст президент на Ротари клуб Пазарджик, който сподели, че от 3 месеца тренира и е пробягал над 600 км. “Важното е човек да участва, да е здрав, да поддържа добра форма, да харесва надпреварата и предизвикателството”, смята Петър Христов. При жените първо и второ място поделиха Спаска Манова и Светлана Пелтекова. На дългата дистанция бягаха много членове на клуб “Маратон” Пазарджик, но това не попречи на учителя във ВУИ “А. Узунов” Ракитово Петър Петров да заеме шесто място сред 27-те участници.
Победителите в Ротари маратона получиха призове с ротарианския знак, а всички участници грамоти и медали. А президентът на Ротари клуб - Пазарджик Иван Попов ги призова: “Предайте на всички мира в нашите сърца, за да има мир по света!”.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай