Велинград - online - Независимите за кмет 8, за съветници - 25 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Независимите за кмет 8, за съветници - 25
Публикувано 2007-09-26 11:33:46 от Темпо

Кметът Стоян Дулев ще бъде независим кандидат за втори мандат. Неговият инициативен комитет регистрирата кандидатурата в последния възможен ден - 17 септември. С това броят на независимите кандидати за кметове на община Велинград стана 8 - с двама повече, отколкото на редовните избори през 2003 г., когато се явиха 6 независими кандидати за кметове и нито една от тях не успя. Крайният брой на партиите, регистрирали се за участие в изборите за кмет, е 22. Техните кандидатури могат да бъдат регистрирани до този четвъртък, 27 септември и затова там интригата кой ще издигне кандидат остава. До неделя включително обаче нито една партия не бе посочила кандидат за кмет на общината. През изтеклата седмица 5 независими кандидати за кмет на общината представиха в ОИК подписките в своя подкрепа. Подписките са изпратени за проверка в ГРАО - Пазарджик, но досега нито една от тях не е върната. Първи е регистрирал в ОИК подписка независимият кандидат за кмет на общината Костадин Тортев, който е представил 2200 подписа в своя подкрепа. След него подписката е регистрирал Фидел Беев, а през седмицата това са направили Соня Чавдарова, Стоян Дулев и Михаил Алексиев. Редът на регистрацията е важен, тъй като определя мястото в интегралната бюлетина.
Окончателният брой на партиите, регистрирали се за участие в изборите за общински съветници, е 35. Листите с конкретните имена ще бъдат ясни на 27 септември. Засега единствено “Защита” и СДС са регистрирали листата си с кандидати за съветници. От СДС са поставили на първите места досегашните общински съветници д-р Цветан Дафов и Атанаска Хрисчева.
Рекорден е броят на независимите кандидати за общински съветници. От 16 на последните избори през 2003 г., сега независимите
кандидат-съветници са вече 25: Величко Ачев, Михаил Алексиев, Катя Славова, Исмет Бабучи, Юлиян Пашалиев, Теменужка Дъвкова, Боряна Стоева, Тодор Шейнов, Неджат Кехайов, Даниела Филипова-Енева, Юлия Ардалиева, Невена Грънчарова, Емилия Палова, Албен Буков, Никола Зиврипанов, Саит Трампов, Атанас Ташев, Даниела Салкина, Иван Асьов, Ахмед Дъвков, Георги Михайлов, Атанас Водев, Али Болутов, Георги Боснев, Гергана Балтаджиева-Захова. Шестима от независимите кандидати за съветници до неделя бяха предали подписките на граждани в своя подкрепа.
Модата на независимите кандидати все още е взела големи размери при кандидатите за кметове на кметства. Регистрирани са само трима такива: Димитър Доспатски за Грашево, Мильо Кепчелюв за Драгиново, Кемал Фере за Сърница. Районният съд е отказал регистрация на Реджеп Ариф, тъй като неговият постоянен адрес не е в община Велинград. Претенции към кметските постове в селищата от общината до 27 септември могат да предявят и 25 партии, които са се регистрирали за участие в този вид избор.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай