Велинград - online - Велинград се връща сред 100-те национални туристически обекта 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Велинград се връща сред 100-те национални туристически обекта
Публикувано 2007-10-02 11:20:02 от Темпо

През 2003 г. Велинград отпадна от списъка на 100-те национални туристически обекта, определяни от Българския туристически съюз. 100-те обекта са най-известните, посещавани и значими туристически места в България и отпадането на Велинград бе сериозен удар по престижа на курорта.
От страна на туристическите дружества във Велинград и с помощта на Историческия музей започна дълга и нелека битка отново градът да бъде върнат в списъка на 100-те обекта. Тя продължи дълго, но вече се овенча с успех: от 2008 г. Велинград отново ще бъде редом с най-популярните туристически обекти в страната, съобщи за в. “Темпо” директорката на музея Снежана Велева.
Идеята за 100-те туристически обекта възниква като национално движение през 1966 г. на Черни връх. Под мотото “Опознай България” в списъка са включени културни, географски и исторически обекти и забележителности, който всеки българин е добре да познава. Започва отпечатването на туристически книжки, в които при посещение на обекта се поставя печат. БТС дава бронзова значка за посетилите 25 обекта, сребърна за 50 обекта и златна на тези туристи, които посетят всичките 100 обекта. Днес има над 8200 българи, носители на златни значки.
До 1989 г. Велинград фигурира в списъка с музея “Вела Пеева”. При възраждането на националното движение “100 национални туристически обекта” през 2003 г. списъкът се актуализира и Велинград отпада от него. В новите книжки, които се печатат за 2008 г., Велинград отново ще фигурира със своя Исторически музей.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България