Велинград - online - ГЛЕДНИ ТОЧКИ с Димитрина Късева:Изборът за и против ваксините срещу грип 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

ГЛЕДНИ ТОЧКИ с Димитрина Късева:Изборът за и против ваксините срещу грип
Публикувано 2007-10-02 11:26:32 от Темпо

Мила Ушева, фармацевт:
Ваксината помага
Естествено, аз съм “за” противогрипната ваксина. Тя е особено необходима при хора с хронични заболявания. Препоръчва се и там, където има колективи – различни домове за възрастни или деца. За лицата над 65 години противогрипната ваксина също е препоръчителна.Това важи и за малките деца. Положително към противогрипната ваксина се отнасят и Световната здравна организация, и Европейската здравна организация.Трябва да уточня, че съдържанието на ваксината се променя за всяка година съобразно грипните шамове и на самата опаковака е посочен периода, за който важи грипната ваксина. Тя предпазва от грип и в същото време, ако все пак човек се разболее, помага заболяването да протече по-леко. Наблюденията ми като фармацевт сочат, че хората, които се ваксинират, не са никак малко. Прави ми впечатление, че това са предимно възрастни хора и майки с деца. Доста от тях слагат противогрипна ваксина редовно. Именно сега е сезонът за нейното поставяне.
Адриана Желязкова, банков служител:
Със и без ваксина - никой не е застрахован
За щастие съм във възраст, в която имунитетът ми е достачъно силен, за да успява да ме предпази от грипния вирус. Това е основната причина да не съм срещала необходимост от ползването на противогрипна ваксина. Чувала съм, че през последните години противогрипните ваксини са доста усъвършенствани и те наистина биха могли да предпазват, особено възрастните хора и малките деца. Аз само един път съм ползвала имуностимулант с превантивен характер - останах много доволна от ефекта. Все пак, когато усетя симптоми на настинка, прибягвам до стандартните методи на лечение. Основната ми цел е превантивна: да не допусна настинката да се превърне в по-сериозен проблем. Затова пия ударни дози чай с мед, аспирин, витамин С и хапвам много лимони, пак със мед. Не съм си слагала портивогрипна ваксина, но имам положително мнение за нея. Макар че с ваксина и без никой не е застрахован на 100% от грип.

Ако избирате ваксината, моментът за поставяне е през октомври
Да чукна на дърво и аз, поне по мое мнение, съм в групата на хората със силна имунна система. Това обаче не ме прави противник на медикаментите, предписвани с превантивен характер срещу едно или друго заболяване. Не че не бих си поставила противогрипна ваксина, но присъщият за много хора страх от игли (колкото и малки да са те понякога) се оказва непреодолимо препятствие. Времето, което трява да отделиш в чакане пред кабинета на личния лекар, за да ти поставят ваксината, също е пречка. А успокоението, че тази зима ще се разминеш само с лека настинка, също може да изиграе лоша шега при избора противогрипна ваксина или не. Избор, който всеки прави сам. Но е добре да напомним, че ако решите да използвате този вид ваксина, то моментът е сега, през октомври, за да има време организмът да изгради защитата преди голямото нападение на грипните вируси.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола