Велинград - online - Скандали и страсти като за предпоследно 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Скандали и страсти като за предпоследно
Публикувано 2007-10-02 11:30:29 от Темпо

На 27 септември Общинският съвет проведе редовно заседание, което по всяка вероятност бе предпоследно. Знак страстите да се развихрят дадоха Никола Вецов и Стоян Дулев (виж “Дулев уволни Вецов”), а съветниците продължиха в същия дух по точките от дневния ред. От него отпадна искането на “Кейбъл Тел” за поставяне на 5 бр. табла, които ще позволят пускането на интернет в мрежата на кабелната телевизия. Това стана без никакъв коментар, но за всички бе ясно, че точката отпада в интерес на конкурентната телевизия на присъстващия в залата кандидат-кмет Фидел Беев.
Без проблеми бяха гласувани решенията за отпускане на 68 000 лева за ремонти в училищата, 13 000 за канализация и 3200 лева за тротоарни плочки за Света Петка. Не мина обаче искането за 21 000 лева за канализация и водопровод на Кръстава, което ядоса Екатерина Каферинова и тя напусна залата с думите “Днес всичко е политика”. Исканите 31 000 лева за асфалтиране в Сърница противопоставиха зам.-кмета Реджеп Ходжов и съветника Исмет Бабучи, според когото ремонтите са разплатени, а определени хора са асфалтирали пред домовете и хотелите си и точката бе отложена.
Неочаквано скандал стана и заради искането на образователен център “Авангард” с председател Мария Полежанска да ползва безвъзмездно стая в Общинския детски комплекс. Венко Бозев предложи ползването да бъде възмездно, опонираха му Михаил Алексиев и Александър Даскалов. Гласуването за безвъзмездно ползване не бе подкрепено от съветниците на Зелената партия Н. Таушанов, Д. Гаджев, Вл. Гошевилов и д-р Джамбазов плюс Тома Пачалов и В. Бозев от БСП. “Това е поредният абсурд! Радостно е, че това е последната ни сесия, за да спрем да се излагаме!”, каза Боряна Белухова. “Доказахме, че дори децата са обект на политически пристрастия”, заяви Ал. Даскалов. Димитър Касапски припомни на колегите си как преди месец дадоха за безвъзмездно ползване общинско помещение на бул. “Стамболийски”, което би могло да е “златна кокошка”, а сега отказват подкрепа на доказали авторитета си учители. Г-н Касапски обяви, че напуска Общинския съвет и няма никакво желание да участва в следващия. При повторното гласуване все пак се събраха нужните 15 гласа и “Авангард” ще ползва безвъзмездно помещението в ОДК. Без никакви коментари и колизии обаче 15 съветници подкрепиха искането на колегата си Димитър Гаджев да строи хотел в своя парцел, където в момента е заведението “Боров парк”. При гласуването Иван Славчев напусна сесията, Б. Белухова бе против, а З. Маров и Т. Пачалов се въздържаха.
Сред 16-те допълнително внесени точки бяха исканията на “Съни холидейс” ООД-Пловдив като собственик на парцелите на Културния дом и “Атлетик” за частично изменение на плана за регулация и застрояване. Фирмата иска от общината като съсед съгласие теренът на Културния дом да се преотреди за строеж на хотел, а теренът на “Атлетик” за спортно-възстановителен център да се раздели на два парцела - за обществено обслужване и за хотел. Според М. Алексиев предложението вместо Културен дом да се строи хотел противоречи на интересите на Велинград и ще обезличи центъра на града. Докарахме се дотам общината да загуби терени, без в общинската хазна да постъпи дори 1 лев, каза Заварин Маров, според когото вината е на предишните и на настоящия Общински съвет. Екатерина Каферинова не се съгласи да носи вина, казвайки, че намеренията са били да стане нещо хубаво. Според Неджат Кехайов въпросите на собствеността предстои да се изясняват и общината мооже да си я възвърне, макар и много трудно. Съветниците единодушно отказаха исканията на пловдивското дружество.
След две предишни отхвърляния, този път бе подкрепено искането на хотел “Уникат” за прокопаване на тръбопровод от каптажа на Вельова баня до хотела. Собственикът “Кредо Г 4” има разрешение от МОСВ за ползване на топла минерална вода от този каптаж. Като условие тръбопровoдът да мине през парка съветниците поиската да не пострадат дървета. Следващата сесия вероятно ще бъде на 18 октомври, когато местният парламент ще трябва да избира врид кмет.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай