Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ:2.10.07 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Обектив: СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ:2.10.07
Публикувано 2007-10-02 11:36:07 от Темпо

ГОРСКИ Велинградчанинът доц. Стефан Юруков бе назначен от премиера Сергей Станишев начело на новообразуваната държавна агенция по горите. Решението кой ще оглави важното ведомство се чакаше от доста време и в крайна сметка важната позиция зае досегашният заместник-министър в земеделското министерство Ст. Юруков. Сред първите му задачи на новия пост ще бъде да се справи със социалното недоволство, което е факт сред горските служители. Заради ниските си заплати и лошите условия на труд те обявиха, че ще протестират на 4 октомври т.г.

СОЦИАЛНИ Директорката на “Социално подпомагане” във Велинград Милена Даскалова напусна поста по взаимно съгласие. Тя е сред кандидатите за общински съветници от листата на “Защита”. За временно изпълняващ длъжността директор на службата до провеждането на конкурс е определен Петър Табаков.

ПОКАНА Общината, Историческият музей, Дружество за защита на Родопите, Дружеството на офицерите и сержантите от запаса “Подп. Спас Содев” и ОНЧ “В. Левски” организират тържествено събрание, посветено на 95 г. от Балканската война. Събранието ще се състои на 4 октомври в салона на читалището в кв. Каменица от 17.30 часа.

СЕМИНАР На 29 и 30 септември в БЛЦ “Камена” под патронажа на министъра на здравеопазването проф. Радослав Гайдарски и с участието на двамата му зам.-министри се проведе семинар с международно участие. Основната тема бе взаимодействието межди МЗ и Националния медицински координационен център и другите държавни институции при кризи. Обсъждана бе работата на пилотния център на телефон 112 и информационното осигуряване на спешна медицинска помощ. Сред многото лектори на семинара бе и експертът по борба с тероризма Славчо Велков, чиято лекция бе на тема “Феноменът “Камикадзе”.

ЗАЩИТЕНИ Министърът на околната среда Джевдет Чакъров прекатегоризира 4 буферни зони на територията на област Пазарджик в защитени местности. Купена, Дупката, Беглика и Мантарица стават съответно защитени местности Грамадите, Сърнена поляна, Стойчово просце и Серафимова поляна. Границите, площта и режима на защита не се променят, но в защитените местности се ограничава човешкото въздействие върху околната среда, поясниха от РИОСВ-Пазарджик.

ТЕАТЪР Самодейният театрален колектив към читалище “Пробуда” в Кричим представи своята постановка по комедията на Пелин Пелинов “Горещо лято”. В събота вечерта гостите от Кричим играха на сцената на читалище “Отец Паисий”.

ПОЩА Централната поща във Велинград ще бъде реконструирана и модернизирана. “Български пощи” ЕАД миналата седмица обяви обществена поръчка за инженеринг по строителните дейности, така че до месец-два те реално могат да стартират.

ЕКИПИ 245 деца от социално слаби семейства в община Велинград ще получат спортни комплекти във връзка с началото на учебната година. От 1 октомври има готовност дирекциите “Социално подпомагане” да започнат раздаването на облеклата, обявиха от МТСП.

КУЛТУРА Творците от Литературен клуб “Н. Вапцаров” почетоха деня на поезията 1 октомври с литературно четене в Градската галерия. Успоредно с него бе открита и изложба-живопис на Димитър Главеев - подробности в следващия брой.

СМЕТИЩА 10 нерегламентирани сметища са изброили на територията на община Велинград експерти от РИОСВ-Пазарджик. От инспекцията отново са издали предписания на кмета на общината да бъдат изготвени финансово обезпечени планове за поетапното закриване на сметищата.

ИЗЛОЖБА Специалисти от общинска администрация и “Стройком” подредиха във фоайето на общината фотоси и материали по екологични теми. Главната тема е необходимостта от озеленяване на градските пространства.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води