Велинград - online - Европейската шампионка по карате Т. Салагьорова: “Победих с много ентусиазъм и т 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Европейската шампионка по карате Т. Салагьорова: “Победих с много ентусиазъм и т
Публикувано 2007-10-09 08:25:30 от Темпо

На 29 септември Велинград вече имаше своя европейска шампионка, след като 18-годишната Теодора Салагьорова спечели титлата по Кудо карате на състоялото се европейско първенство в София. Теодора е ученичка последна година в СОУ “Васил Левски” и се занимава с бойни изкуства от три години.
- Здравей, Теодора, сигурно още много се вълнуваш от спечелената титла, но какви са впечатленията ти като цяло от европейския шампионат по Кудо карате?
- Състезанието за мен бе незабравимо и много вълнуващо. Организацията бе на ниво въпреки ограничените финанси. Най-важното е, че българският национален отбор, част от който бях и аз, се представи много добре. Публиката бе емоционална и ни подкрепяше истински, а както аз, така и всички останали останахме приятно изненадани от представянето на състезателите от Казахстан.
- Разкажи нещо повече за твоя мач, с който стана европейска шампионка.
- Първоначално рябваше да се срещна с представителката на Гърция, но тя се разболя и срещу мен се изправи българка - 24-годишната Мария Антонова, която се занимава с кик-бокс. Мачът продължи три минути, като съдиите присъдиха титлата на мен след повече спечелени точки.
- Какво смяташ, че беше твоето предимство, с което се наложи над съперничката си?
- Конкретно в мача мисля, че много ми помогна техниката на земя, където по принцип съм силна, но и в останалите елементи смятам, че се представих по-добре от нея. Иначе като цяло доброто ми представяне се дължи на сериозния ми ентусиазъм и на усилените тренировки особено в последните три месеца.
- По принцип момичетата на твоята възраст предпочитат да се изявяват в други спортове, ти защо избра точно обучението по бойни изкуства?
- Честно казано, малко на шега се записах да уча кудо карате. Впоследствие обаче се оказа, че съм постъпила правилно. От мои приятели разбрах за школата на Николай Цинцев и че тя дава добра възможност за развитие на физиката и характера на човека и може би затова се записах.
- Как се чувства едно момиче в спорт, доминиран от мъжете?
- За съжаление, в момента в клуба само аз се занимавам с карате, но се надявам това да се промени. Например в Русия и Япония има школи по карате само за жени и там популярността на този спорт сред нежния пол е много голяма.
- Какви са най-близките ти цели, свързани с този спорт?
- Най-близките ми цели са свързани със следващото европейско първенство, което ще се проведе през февруари 2008 г. в Русия. Иначе смятам да кандидатствам висше образование и евентуално да създадем с мои приятели школа по кудо карате в София. Използвам възможността да благодаря на моя треньор Николай Цинцев, който през последните три години отдели цялото си внимание на мен и моите съотборници и титлата в голяма степен се дължи и на него.
Николай Стойнов

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай