Велинград - online - НОВИНИ ОТ ОИК 9.10.07 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

НОВИНИ ОТ ОИК 9.10.07
Публикувано 2007-10-09 08:40:50 от Темпо

ЖАЛБИ В ОИК вече са факт първите жалби от участници в местните избори. От НДСВ подадоха жалба, че не са спазени указанията на ЦИКМИ при тегленето на жребия за номерата в интегралната бюлетина. Те се позовават на решението на ЦИКМИ, според което е трябвало членовете на ОИК, които теглят номерата и имената на партиите, също да се определят чрез жребий. ОИК се произнесе, че не може сама да контролира дейността си и жалбата трябва да бъде изпратена до ЦИКМИ. За да се пести време, преди тегленето на жребия миналата събота членовете на ОИК са теглили жребий кой от тях ще участва в процедурата и са отразили резултатите в протокол. Жалба до ОИК подаде и независимият кандидат за кмет Фидел Беев, който твърди, че в Света Петка полицаи от РПУ-Велинград са извършвали агитация за независимия кандидат за кмет Ангел Даскалов. От ОИК са изпратили жалбата за проверка в РПУ, а говорителят на полицията официално отрече участието на полицейски служители в агитация. По случая от ГЕРБ са внесли жалба, че не са получили регламентираното по закон право на отговор в телевизията на Ф. Беев.

НЕЗАВИСИМИ Приключи проверката на подписките в подкрепа на независимите кандидати за кметове и общински съветници, която бе извършена в ГРАО-Пазарджик. Недостатъчно са се оказали подписите само за Б. Стоева, кандидат за съветник, която отпада от участие в изборите. Всички други са получили номер в интегралната бюлетина по реда на регистрацията.

БЮЛЕТИНА В десет общини в страната, между който и Велинград, броят на участващите в местния вот партии и независими кандидати е толкова голям, че размерът на интегралната бюлетина надхвърля 1 метър. Това принуди ЦИКМИ да излезе със специално решение, че в тези 10 общини размерът на полетата за отделните партии и кандидати ще бъде намален. Намалението няма да е голямо и няма да затрудни избирателите, смятат от ЦИКМИ. Освен в община Велинград, това ще се случи и в Благоевград, Бургас, Варна, Петрич, Сандански, София, Русе и Стара Загора.

РАКИТОВО Росица Харискова, председател на БСП-Ракитово, отправи жалба до ЦИКМИ във връзка с определяне състава на секционните избирателни комисии (СИК) в общината. При преговорите между парламентарно представените политически сили не се е стигнало до съгласие и кметът е предложил всяка от тях да получи по 1 място в комисия. ОИК е гласувала и приела само предложението на кмета. ЦИКМИ отменя това решение на ОИК-Ракитово и дава указания местата в СИК да се разпределят според основното съотношение на политическите сили в парламента: 41 места за КБ, 26 за НДСВ, 17 за ДПС, по 8 за ОДС и ДСБ и по 6 за БНС и Атака.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води